Image default
Οικονομία

Δράση για υψηλές διαδικτυακές ταχύτητες στα σχολεία

Υψηλές ταχύτητες σε όλα τα σχολεία της χώρας σε συνδυασμό με τη δομημένη καλωδίωση που είναι αναγκαία στις διδακτικές αίθουσες, υπόσχεται η νέα δράση που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ.

Στόχος η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αποκτήσει πρόσβαση σε ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο 1 Gbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 10 Gbps (με δίκτυο οπτικών ινών ή με ασύρματες τεχνολογίες) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα η συνδεσιμότητα να υπάρχει σε όλο το σχολικό συγκρότημα.

Η εν λόγω δράση υπό την ονομασία, Fiber to the School, θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης (σε μια επόμενη ανακατανομή των κονδυλίων).

Σχετική αναφορά έκανε χθες για πρώτη φορά επίσημα, ο Κώστας Τσαντίδης, διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr, κατά την οποία ξεχώρισε η τοποθέτηση της εκτελεστικής αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ.

Η κα. Βέστεϊγιερ με χαρτοφυλάκιο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή» συνεχάρη την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της ψηφιοποίησης, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το gov.gr, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η Ελλάδα έχει ακόμα να διανύσει δρόμο ως προς τη συνδεσιμότητα με υψηλές ταχύτητες και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ίδια εκδήλωση μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η τεχνολογία δεν σταματά να αναπτύσσεται και ως εκ τούτου υπάρχει ακόμα δρόμος για τη χώρα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. «Θα βρεθούμε μπροστά σε νέες μεγάλες προκλήσεις όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη» πρόσθεσε, ωστόσο, «έχουμε πλέον την τεχνογνωσία να τρέξουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών «Μίτος» (το εθνικό αποθετήριο, όπου καταγράφονται και συγκεντρώνονται όλες οι διαδικασίες του Κράτους, φυσικές ή ψηφιακές) σημειώνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 5.000 διαδικασίες οι οποίες το επόμενο διάστημα όλες θα ψηφιοποιηθούν.

Σχετικα αρθρα

Πώς η τραπεζική κρίση «αλλάζει» το κόστος του χρήματος και πόσο η Fed μπορεί -ή όχι- να το αυξήσει περισσότερο

fastpath

Πώς θα διατηρηθεί σε βιώσιμη πορεία το δημόσιο χρέος

admin

Γιατί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων είναι σε υψηλό 15 ετών – Μνήμες από τη κρίση του 2008

admin

«Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»: Απέχουν από την πλατφόρμα οι συμβολαιογράφοι Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων

admin

Το weekend που άλλαξε τον τραπεζικό χάρτη

admin

Π. Ρουμελιώτης: Δεν αποκλείεται μια νέα συστημική κρίση στις τράπεζες

fastpath

Ανεργία: Στους 1.074.573 οι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ τον Φεβρουάριο 2023

admin

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

fastpath

Μελέτη ΕΥ και ΙΟΒΕ: Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών πηγών άμεσης χρηματοδότησης στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

admin

EFSF: Εγκρίθηκε η όγδοη μείωση του περιθωρίου επιτοκίου για την Ελλάδα αξίας 122,5 εκατ. ευρώ

admin

ΥΠΑΑΤ: Εντατικοποίηση ελέγχων για αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

admin

Τουρισμός: Ανέκαμψε στο 95% στην ΕΕ το 2022 – Πώς τα πήγε η Ελλάδα

admin