Image default
Ευρώπη

Έλον Μασκ: Νέος CEO στο Twitter στα τέλη 2023

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να είναι σε θέση να ορίσει τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter μέχρι το τέλος του 2023, αλλά πρώτα πρέπει να «σταθεροποιήσει» την εταιρεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σταθεροποιήσω τον οργανισμό και απλώς να βεβαιωθώ ότι βρίσκεται σε μια οικονομικά υγιή θέση και ότι ο οδικός χάρτης προϊόντων είναι ξεκάθαρος», δήλωσε ο Μασκ στo World Government Summit στο Ντουμπάι.

«Υποθέτω ότι πιθανότατα προς το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει βρεθεί κάποιος άλλος για να διευθύνει την εταιρεία γιατί πιστεύω ότι πρώτα θα πρέπει να βρίσκεται σε μια σταθερή βάση το Twitter ως το τέλος του 2023».

Ο Μασκ ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της εξαγοράς-μαμούθ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε στα τέλη του 2022 ότι δεν αναμένει να είναι μόνιμα ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και τελικά θα παραδώσει τα ηνία σε κάποιον άλλο.

Τον Δεκέμβριο, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter μια δημοσκόπηση που ρωτούσε τους ανθρώπους εάν έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Twitter. Η συντριπτική πλειοψηφία είπε ναι.

«Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα τρέξω απλώς τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», έγραψε ο Μασκ στο Twitter μετά τη δημοσκόπηση.

Η θητεία του στο Twitter μέχρι στιγμής ήταν δύσκολη, με τεράστιες περικοπές προσωπικού και διαφημιζόμενους που φεύγουν ή μειώνουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα.

Εν τω μεταξύ, επενδυτές στην άλλη εταιρεία του Μασκ, Teslaανησυχούν ότι μπορεί να αποσπαστεί από τα γεγονότα στο Twitter σε μια εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει προκλήσεις ζήτησης και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Ο Μασκ πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του στο Twitter.

- CNBC

Σχετικα αρθρα

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin

Επέτειος 50 ετών από την πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων

admin

Φινλανδία-Εσθονία: Επαναλειτουργεί ο αγωγός αερίου Balticconnector – Υπό έρευνα κινεζικό πλοίο για την ζημιά που είχε προκληθεί

admin