Image default
Οικονομία

Δράση για υψηλές διαδικτυακές ταχύτητες στα σχολεία

Υψηλές ταχύτητες σε όλα τα σχολεία της χώρας σε συνδυασμό με τη δομημένη καλωδίωση που είναι αναγκαία στις διδακτικές αίθουσες, υπόσχεται η νέα δράση που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ.

Στόχος η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αποκτήσει πρόσβαση σε ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο 1 Gbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 10 Gbps (με δίκτυο οπτικών ινών ή με ασύρματες τεχνολογίες) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα η συνδεσιμότητα να υπάρχει σε όλο το σχολικό συγκρότημα.

Η εν λόγω δράση υπό την ονομασία, Fiber to the School, θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης (σε μια επόμενη ανακατανομή των κονδυλίων).

Σχετική αναφορά έκανε χθες για πρώτη φορά επίσημα, ο Κώστας Τσαντίδης, διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr, κατά την οποία ξεχώρισε η τοποθέτηση της εκτελεστικής αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ.

Η κα. Βέστεϊγιερ με χαρτοφυλάκιο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή» συνεχάρη την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της ψηφιοποίησης, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το gov.gr, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η Ελλάδα έχει ακόμα να διανύσει δρόμο ως προς τη συνδεσιμότητα με υψηλές ταχύτητες και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ίδια εκδήλωση μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η τεχνολογία δεν σταματά να αναπτύσσεται και ως εκ τούτου υπάρχει ακόμα δρόμος για τη χώρα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. «Θα βρεθούμε μπροστά σε νέες μεγάλες προκλήσεις όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη» πρόσθεσε, ωστόσο, «έχουμε πλέον την τεχνογνωσία να τρέξουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών «Μίτος» (το εθνικό αποθετήριο, όπου καταγράφονται και συγκεντρώνονται όλες οι διαδικασίες του Κράτους, φυσικές ή ψηφιακές) σημειώνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 5.000 διαδικασίες οι οποίες το επόμενο διάστημα όλες θα ψηφιοποιηθούν.

Σχετικα αρθρα

admin

Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο

admin

S&P:Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της ελληνικής οικονομίας

admin

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

admin

Times: Η ελληνική οικονομία στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

admin

ΔΥΠΑ: 976.373 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο – Μείωση 5,7% από το 2023

admin

Παπαστεργίου: Θα υπάρξουν νέα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση δικτύων

admin

Προειδοποίηση Scicluna: Αντιμέτωπη με διπλό χτύπημα η Ευρώπη εάν η ΕΚΤ δεν μειώσει τα επιτόκια

admin

Ποιους βάζει στο στόχαστρο η εφορία

admin

Σκρέκας: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων

admin

Κ. Χατζηδάκης: «Στην Ελλάδα μάθαμε το μάθημά μας» -«Χρειαζόμαστε περισσότερο αποτελεσματική Ευρώπη»

admin

Εκτίναξη 17,2% του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση τον Φεβρουάριο στα 287 εκατ. ευρώ

admin