Image default
Ευρώπη

Μ.Βεστάγκερ: Εύσημα στην Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μουσικής το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο άνθρωπος που πριν τρία χρόνια άνοιξε την πόρτα της ψηφιακής εποχής και προσαρμογής στην Ελλάδα και στο διάστημα αυτό κατάφερε πάρα πολλά. Κυρίως δε, εξαφάνισε την εξευτελιστική αναμονή ανθρώπων σε ουρές, οι οποίες τροφοδοτούσαν και τα σαδιστικά συναισθήματα μιας ψυχρής και αδιάφορης γραφειοκρατίας.

Αυτά τα επιτεύγματα του Έλληνα Υπουργού έχουν εντυπωσιάσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν κρύβει την ικανοποίησή της από τα πεπραγμένα.

Έτσι, στη σχετική επετειακή εκδήλωση στη στην οποίαν πήρε μέρος και ο πρωθυπουργός η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μιλώντας διαδικτυακά, τόνισε με έμφαση τις προόδους της ελληνικής κυβέρνησης στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

«Είμαι εντυπωσιασμένη που βλέπω πόσο γρήγορα βελτιώθηκε η Ψηφιακή Πύλη της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή. Πρόσθεσε δε ότι οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις με δημόσιους φορείς έχουν αυξηθεί εκθετικά, αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες του κράτους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης, να λάβετε ιατρική συνταγή και ιατρικό αποτέλεσμα ή ακόμα και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Σήμερα εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο με μερικά απλά κλικ».

«Η εμπιστοσύνη είναι απολύτως βασική, γιατί χωρίς εμπιστοσύνη ο ψηφιακός μετασχηματισμός απλώς δεν θα γινόταν. Αλλά η εμπιστοσύνη δεν είναι το μόνο. Πρέπει, επίσης, να εξοπλίσουμε τους πολίτες με εργαλεία ενδυνάμωσης, και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω» σημείωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κατέληξε:

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες, σε λίγο περισσότερους από τους μισούς Έλληνες να έχουν βασικές δεξιότητες. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το 80% που έχουμε ορίσει για το 2030 ως μέρος του ψηφιακού δεκαετούς προγράμματος».

Περιττόν να τονίσουμε, όπως είπε στην ομιλία του και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πρωτεργάτης της μεγάλης αυτής προσπάθειας, η ολοκλήρωση της απαιτεί συνέχεια για να το έργο και όχι νέους πειραματισμούς. Η ψηφιακή εποχή δεν προσφέρεται για ανούσιους πειραματισμούς και λαϊκιστικές κορώνες.

Σχετικα αρθρα

Κίνδυνος για κινεζικές τράπεζες από δάνεια σε αναπτυσσόμενες χώρες

admin

Νέα προβλήματα για την Credit Suisse: Κατηγορείται ότι βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν

admin

Λέιν (ΕΚΤ): Περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εάν περιοριστούν τα προβλήματα των τραπεζών

admin

Γερμανία: Σε ύψος – ρεκόρ 2,3 τρισ. το χρέος

admin

Διχασμένο το στρατόπεδο Μακρόν απέναντι στην πρόσκληση διαμεσολάβησης

admin

Αντίθετα αποτελέσματα διαβλέπει η Τ. Μέι για την παράνομη μετανάστευση

admin

Ευρωζώνη: Ο πληθωρισμός αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς

admin

Binance: Εκροές δύο δισ. στον απόηχο της μήνυσης των αμερικανικών αρχών

admin

Alibaba: Θεαματικό ράλι οι μετοχές – Τι περιμένουν οι επενδυτές

admin

Αλλαγή ηγεσίας στην UBS- Επιστρέφει ο Σέρτζιο Ερμότι

admin

Μπάιντεν: Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη

admin

Ρωσία: Φόρος…υπέρ πίστεως και πατρίδας στις επιχειρήσεις που θέλουν να φύγουν

admin