Image default
Επιχειρήσεις

Νέα προσφυγή από την Μπλε Κέδρος για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη – Τι υποστηρίζει για τα πρόστιμα

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την πολύκροτη υπόθεση του ξενοδοχείου της Coco-Mat, το οποίο κρύβει τη θέα προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έκανε γνωστές η ιδιοκτήτρια εταιρεία Μπλε Κέδρος, η οποία ελέγχεται από τους αδερφούς Ευμορφίδη.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια κατά του Δήμου Αθηναίων με αίτημα την ακύρωση της πράξης μερικής ανάκλησης (ως προς το ύψος) της  άδειας δόμησης του ακινήτου.  

Επίσης, άσκησε προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και του επιβληθέντος προστίμου ενώπιον του Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Ενδιαφέροντος (ΣΥΠΟΘΑ)  Β’ Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. 

Το ΣΥΠΟΘΑ έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή ως προς τα πρόστιμα, τα οποία και ακύρωσε. Απέρριψε, ωστόσο, την προσφυγή κατά το υπόλοιπο μέρος. 

Ως εκ τούτου, η Μπλε Κέδρος δεσμεύεται να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια κατά της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ως αυθαίρετων των χώρων του κτιρίου που ανεγέρθηκαν δυνάμει της μερικώς ανακληθείσας άδειας.  

Στο μεταξύ, την 14η Φεβρουαρίου του 2023 είχε οριστεί να επανεξεταστεί από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, η συμμόρφωση του Δήμου Αθηναίων με την υπ’ αριθ. 2102/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε και η εταιρεία αναμένει ενημέρωση για την επόμενη ημερομηνία συνεδρίασης του Συμβουλίου. 

Από την πλευρά του, σε χθεσινή του παρέμβαση, ο δήμος Αθηναίων κατέστησε σαφές ότι διαβίβασε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία σύμφωνα με τον νόμο έχει την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών. Από την απάντησή συνάγεται ότι τα πρόστιμα (πρέπει να) έχουν καταστεί οριστικά.   

Ας σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δόμησης του δήμου Αθηναίων είχε επιβάλλει πρόστιμο 4,7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου και πρόστιμο διατήρησης 2,3 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπεται να επαν-επιβάλλεται για κάθε έτος που δεν κατεδαφίζονται οι παράνομες κατασκευές. 

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι το ακριβότερο της Μπλε Κέδρος, με αποτίμηση 27 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο αντιπροσωπεύει το 21,81% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου της.

Διαβάστε ακόμα

Το «κάθε μέρα γιορτή» του Μητσοτάκη, τα νεύρα του Κραταιού, ο ασταμάτητος Μάριος, το καζίνο της Κρήτης και τα πρόστιμα της Μπλε Κέδρος

Οι 5+1 κορυφαίες διαδρομές για οδήγηση στην Ελλάδα – Δάση, υπέροχα χωριά και συγκλονιστική θέα

Το Καλαρρύτικο: Η πιο δυσεύρετη φυλή προβάτου στον κόσμο είναι ελληνική – Πού και πότε μπορείτε να το βρείτε

Σχετικα αρθρα

Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Ιntrakat

admin

Στο 59,42% αυξήθηκε το ποσοστό της Πειραιώς στην MIG

admin

Μπλε Κέδρος: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η αγορά ακινήτου στην Αθήνα έναντι €4,1 εκατ.

admin

ΟΛΘ: Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

admin

Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4-Aλλαγή χρήσης κεφαλαίων απ΄την ΑΜΚ

admin

Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4 για την αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων από την ΑΜΚ

admin

JTI: Το συμπεριληπτικό νομικό πλαίσιο είναι ένας ακόμη λόγος που συνεχίζουμε την επένδυσή μας στην Ελλάδα

admin

ΕΦΕΤ: Στάση εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι

admin

ΕΥΔΑΠ: Η Παρασκευή Νιάρου η νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών

admin

H Παρασκευή Νιάρου, νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών στην ΕΥΔΑΠ

admin

NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

admin

Intrakat και Ελλάκτωρ επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ (upd)

admin