Image default
Επιχειρήσεις

Πρόγραμμα υποτροφιών έως 8.000 ευρώ από τον όμιλο PeopleCert

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» ανακοίνωσε ο όμιλος εταιρειών PeopleCert, με ηγετική θέση διεθνώς στο χώρο των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων με παρουσία σε 200 χώρες, με σκοπό να συμβάλει στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση ικανών νέων με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Οι υποτροφίες προσφέρονται στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, τους Δημήτρη Φραγκόπουλο, Δημήτρη Νικολαΐδη και Αλέξανδρο Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές, υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης.

«Προτεραιότητά μας, παράλληλα με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, είναι η συμβολή μας σε θέματα ευρύτερης σημασίας για την ομογένεια και την κοινωνία, όπως είναι η παιδεία. Στον Ελληνισμό ειδικά, η παιδεία έχει διαχρονικά ιδιαίτερη αξία, καθώς του επέτρεψε να επιβιώσει, να διακριθεί και να ανθίσει σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του», δήλωσε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της PeopleCert Βύρων Νικολαΐδης, επισημαίνοντας:
«Ως γέννημα-θρέμμα Κωνσταντινουπολίτης και παιδί εκπαιδευτικών έχω βαθιά επίγνωση της πραγματικότητας αυτής. Γι’ αυτό, μέσω των δράσεων μας, χωρίς πάντα να τις δημοσιοποιούμε, επιδιώκουμε να στηρίξουμε τους δεσμούς με την ομογένεια σε όλον τον κόσμο και να φανούμε χρήσιμοι στην κοινωνία.»

Δίνοντας έμφαση στο πιο πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής ομογένειας -τη νεολαία της – ο όμιλος PeopleCert, με την αρωγή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) επιθυμεί να προσφέρει σε ταλαντούχους νέους φοιτητές με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους οπουδήποτε στον κόσμο, παρακολουθώντας προγράμματα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών.

Αναλυτικά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» αφορά στα παρακάτω γνωστικά πεδία:

1. Υποτροφία «Δημήτρης Φραγκόπουλος» στον τομέα της Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας

2. Υποτροφία «Δημήτρης Νικολαΐδης» στον τομέα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

3. Υποτροφία «Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης» στον τομέα των Θετικών Επιστημών

Οι υποτροφίες είναι ετήσιες, μέχρι του ποσού των €8.000 εκάστη και περιλαμβάνουν και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Επιλέξιμοι είναι οι φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών ή υποψήφιοι διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο – μέχρι δεύτερης γενιάς -ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός κ. Γεώργιος Δουκίδης.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος και η Ελένη Νικολαΐδου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

Στην ιστοσελίδα www.peoplecert.org/scholarships υπάρχει αναλυτικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός Απριλίου.

Σχετικα αρθρα

H DOPE νικήτρια στο spec της Lamda Development

admin

Όμιλος EPSILON NET: Δύο κορυφαίες διακρίσεις στο 25o Greek ICT Forum Greek ICT Award & ICT Jubilee

admin

Στα χέρια των ομολογιούχων περνά η Frigoglass και με τη «βούλα» της ΓΣ

admin

Σε SingularLogic και Space Hellas ο συντονισμός του ευρωπαϊκού έργου BUILDSPACE

admin

Handelsblatt: Ο Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια

admin

Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Εθνική Τράπεζα: Κατήλθε του 5% το ποσοστό της Capital Group

admin

Άρχισε ο πρώτος γύρος μαζικών απολύσεων στην Disney – Έξοδος για 7.000 υπαλλήλους

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Ιανουάριο

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ένα βήμα πιο κοντά το deal για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ

admin

Austriacard: Ο Δ. Τζελέπης νέος Εκτελεστικός Διευθυντής Κεφαλαιαγοράς, Εξαγορών & Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων

admin

EXAE: €8,21 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022-Αύξηση τζίρου 4,8%

admin