Image default
Επιχειρήσεις

Γαλαξίας: Τι απαντά για το πρόστιμο – Προαναγγέλλει προσφυγή στα δικαστήρια  

Παράλογο, άδικο και παράνομο χαρακτηρίζει το διοικητικό πρόστιμο που της επιβλήθηκε η ΠΕΝΤΕ Α – Γαλαξίας, προαναγγέλλοντας την προσφυγή της στα διοικητικά δικαστήρια. Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές «όχι μόνο με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, αλλά και με πολλά από τα προϊόντα που θεωρούμε σημαντικά για την στήριξη των καταναλωτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε μετά από εισήγηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. με τον πλέον επίσημο τρόπο την επιβολή προστίμου στην εταιρεία μας με το αιτιολογικό της είσπραξης κέρδους πέρα από αυτό που έχει αποφασισθεί από τις κείμενες διατάξεις στα πλαίσια της εφαρμογής μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, αναφέρει ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α διαπίστωσε παράβαση σε 5 προϊόντα, ενώ είναι 4 προϊόντα.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α μας ζήτησε σε 2 από αυτά να προσκομίσουμε βεβαίωση από τον ορκωτό λογιστή της εταιρείας μας .

Η εταιρεία ΣΟΛ Crowe Α.Ε. η οποία παρακολουθεί εξονυχιστικά την εταιρεία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους στην χώρα, μας απάντησε ότι προκειμένου να δώσει ενυπόγραφη επιστολή με την οποία διασφαλίζονται, τόσο η καταλληλόλητα των λογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την γνωστοποίηση των στοιχείων που καταθέσαμε, όσο και η αληθής απεικόνιση τους απαλλαγμένα από ουσιώδη σφάλματα, χρειάζεται τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες.

Δυστυχώς η ΔΙ.Μ.Ε.Α. χωρίς να δώσει τον χρόνο που ζήτησε η ΣΟΛ Crowe Α.Ε., προτίμησε την εισήγηση προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της επιβολής προστίμου , το οποίο θεωρούμε ότι είναι άδικο και αβάσιμο για τους παρακάτω λόγους :

Στηρίζεται σε λανθασμένες παραδοχές και συμπεράσματα που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και ορισμούς της οικονομικής και λογιστικής επιστήμης, σε ότι αφορά τον τρόπο υπολογισμού των αποθεμάτων, την τελική διάθεση των προϊόντων και τον συντελεστή που έχει θεσμοθετηθεί ως <<ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ>>.

Η σύγκριση του μικτού περιθωρίου κέρδους προϊόντων σε μικρές περιόδους (μικρότερες της οικονομικής χρήσης) , οδηγεί σε στρέβλωση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Αναφορικά με το ίδιο το πρόστιμο και τον τρόπο του υπολογισμού του, στηρίζεται σε υποτιθέμενο θεωρητικό κέρδος, αποτελεί παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία, δεν λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως το κόστος λειτουργίας και στηρίζεται σε θεωρητικές πωλήσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί .

Εν΄ συντομία μας επιβλήθηκε πρόστιμο για πωλήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν εισπράχθηκαν καθώς και κέρδος που επίσης δεν εισπράχθηκε.

Ως επιχείρηση είμασταν από τους πρώτους που υιοθετήσαμε το καλάθι του νοικοκυριού, το στηρίξαμε με πολλά επώνυμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, διαθέτοντας πολλά από αυτά κάτω του κόστους. Αυτό άλλωστε το διεπίστωνε συνεχώς και ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε κάθε επίσκεψή του σε κατάστημά μας.

Φυσικά αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, αλλά σε πολλά από τα προϊόντα που θεωρούμε σημαντικά για την στήριξη των καταναλωτών.

Σεβόμενοι τους ανθρώπους που εργάζονται και προσφέρουν σε εμάς αλλά και τους χιλιάδες πελάτες μας που μας έχουν εμπιστευτεί δεν θα σταματήσουμε ως μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Η προσφυγή μας στα διοικητικά δικαστήρια είναι επιβεβλημένη τα οποία και θα κρίνουν το παράλογο της επιβολής κατά τα άλλα άδικου και παράνομου διοικητικού προστίμου.

Διαβάστε ακόμη

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Attica Bank: «Τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – «Πλαφόν» οι 200.000 ευρώ (πίνακες)

Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο – Γιατί «τρέχει» το μεγαλύτερο αρνητικό σερί μέσα στο 2023

Σχετικα αρθρα

Άνω του 60% το ποσοστό της Τρ. Πειραιώς στη MIG

admin

«Ψήνεται» mega deal στη δορυφορική αγορά της Ευρώπης – Στόχος ο ανταγωνισμός με τον Έλον Μασκ

admin

ΕΒΕΑ: Ανοιχτή πανελλαδική πρόσκληση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (pic)

admin

Factoring: Σε ιστορικά υψηλό ο κύκλος εργασιών το 2022 στην Ελλάδα

admin

Viva Wallet: Νέα πανευρωπαϊκή λύση πληρωμών για e-commerce και shop-in-shop marketplaces

admin

Πετρόπουλος: Καθαρά κέρδη €6,5 εκατ. το 2022 – Στα €156,1 εκατ. οι πωλήσεις

admin

PwC Ελλάδας: Ενισχύονται οι σχέσεις με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα

admin

ΑΒΑΞ: Έγινε άμεσο το 8,498% του Στέλιου Χριστοδούλου

admin

ΑΒΑΞ: Στο 8,49% το άμεσο ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

admin

Novibet: Εδραιώνει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική (pic)

admin

Intrakat: Εξουσιοδοτήθηκε ο CEO Αλέξανδρος Εξάρχου για την εξαγορά της Ακτωρ

admin

Η Cityzen γίνεται μέρος του μεγαλύτερου δικτύου δημόσιων φορτιστών ΔΕΗ blue

admin