Image default
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μπομπ Μενέντεζ και άλλα μέλη του Κογκρέσου

Μητσοτάκης Μενέντεζ

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, ενώ ανέλυσε τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα γεωπολιτικής και ενεργειακής ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Με διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε για δεύτερη, διαδοχική χρονιά, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζήτημα, με έμφαση στις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη στήριξη που έχει παράσχει η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, ενώ ανέλυσε τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα γεωπολιτικής και ενεργειακής ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συζητήθηκε ακόμη το μεταναστευτικό και ο ρόλος της Ελλάδας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανταλλαγή απόψεων έγινε και για τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, τόσο με την αποστολή σωστικών συνεργείων όσο με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, προσθέτοντας ότι η ελληνική αρωγή θα συνεχιστεί.

Τονίστηκε τέλος, ενόψει και του Δ΄ Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Στη αντιπροσωπεία του Κογκρέσου, της οποίας ηγείται ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας Σέλντον Γουάιτχαους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρίτσαρντ Τζέι Ντέρμπιν και ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν. 

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούκσεβιτς και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. 

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διατηρεί το ευρύ προβάδισμα η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κικίλιας: Μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία επαναφέρει την «Γαλάζια Πατρίδα» και τις «γκρίζες ζώνες» – Να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση

admin

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32,3% ανέβηκε και πάλι η ΝΔ, κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Σιδηρόπουλος – γιος της Κατερίνας Παπακώστα – αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα

admin

«Κλείδωσε» για τις 13 Μαΐου το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα – «Παντελώς αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

admin

Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη στη Βουλή για τη συμμετοχή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα – Οι δηλώσεις μετά τη Σύνοδο της ΕΕ

admin

Δένδιας: Η α’ φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα

admin

Μητσοτάκης για το επίδομα στις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες: «Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα»

admin