Image default
Επιχειρήσεις

Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.Δ.

Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.Δ.

Άνοδο κατά 1,02% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούµενης εβδοµάδος κλείνοντας στις 1.102,76 µονάδες (στο +3,24% ο Γ.∆. στην εβδοµάδα & στο +3,09% οι τράπεζες, στο +18,06% ο Γ.∆. & στο +35,06% οι τράπεζες στο έτος). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 110,2 εκ. ευρώ.

Με εντυπωσιακό φινάλε που περιλάµβανε συναλλακτική βελτίωση οι αγοραστές ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία και µε οδηγό τις τράπεζες οδήγησαν σε αδιάλειπτα σχεδόν ανοδική πορεία το Γ.∆.

Μάλιστα, µετά τις 2µµ οπότε έκλεισαν τα παράγωγα Ιανουαρίου, ο Γ.∆. ξεπέρασε τις 1110 µονάδες και έκλεισε στις δηµοπρασίες σχεδόν στο υψηλό της ηµέρας. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώθηκαν στο 4,315%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+3,36%) κατέγραψε κέρδη µε τη Eurobank (+5,16%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο Μυτιληναίος (+1,95%), η ΕΕΕ (+1,53%), η Motor Oil (+1,12%), η Βιοχάλκο (+1,71%) αλλά και η Cenergy (+1,14%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΤΕ (-1,62%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,34%), ο ΟΤΕ (-1,62%) και ο ΟΛΠ (-1,41%). Απολογιστικά, 67 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 41 εκείνων που υποχώρησαν.

Την Τρίτη ανακοινώνει αποτελέσµατα για το 2022 η Entersoft, ενώ την Πέµπτη παίρνει τη σκυτάλη ο ΟΤΕ και την Παρασκευή η Πειραιώς και η Hellenic Energy.

Σήµερα, η αγορά των ΗΠΑ παραµένει κλειστή λόγω αργίας. Το 53% από τους 299 fund managers που ρωτήθηκαν από τη Bofa βλέπουν διόρθωση βραχυπρόθεσµα αλλά ταυτόχρονα το 55% αισιοδοξεί µεσοπρόθεσµα. Επομένως, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόµενα για τη βραχυπρόθεσµη κίνηση του Γ.∆. !

  • χρηματιστήριο
  • ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

    Σχετικα αρθρα

    Online αγορές: Έρχεται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

    admin

    Μασούτης: Σταθερότητα για τις επιχειρήσεις το ζητούμενο των εκλογών της 21ης Μαΐου

    admin

    Στο Ελληνικό οι σημαντικότεροι επιχειρηματίες του retail και της εστίασης – Προσκεκλημένοι της Lamda Development (pics)

    admin

    Zeus International Hotels & Resorts: Στη Χαλκιδική, το ολοκαίνουριο 5 αστέρων ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa Resort

    admin

    H DOPE νικήτρια στο spec της Lamda Development

    admin

    Όμιλος EPSILON NET: Δύο κορυφαίες διακρίσεις στο 25o Greek ICT Forum Greek ICT Award & ICT Jubilee

    admin

    Στα χέρια των ομολογιούχων περνά η Frigoglass και με τη «βούλα» της ΓΣ

    admin

    Σε SingularLogic και Space Hellas ο συντονισμός του ευρωπαϊκού έργου BUILDSPACE

    admin

    Handelsblatt: Ο Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια

    admin

    Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    admin

    Εθνική Τράπεζα: Κατήλθε του 5% το ποσοστό της Capital Group

    admin

    Άρχισε ο πρώτος γύρος μαζικών απολύσεων στην Disney – Έξοδος για 7.000 υπαλλήλους

    admin