Image default
BLOOMBERG

Goldman Sachs: Βλέπει εκτίναξη των μετοχών της Κίνας 24% φέτος

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι το selloff που σημειώνεται στις κινεζικές μετοχές από τα τέλη Ιανουαρίου θα αντιστραφεί καθώς το οικονομικό άνοιγμα της χώρας αποφέρει απροσδόκητα κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι ο δείκτης MSCI China Index θα φτάσει τις 85 μονάδες έως το τέλος του 2023, σημειώνοντας αύξηση περίπου 24% σε σχέση με το κλείσιμό της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένου του Kinger Lau. Ο δείκτης ανέβηκε έως και 1,6% στη συνεδρίαση της Δευτέρας εν μέσω ευρείας ανάκαμψης της Κίνας.

Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και η αβέβαιη προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας προκάλεσαν απώλειες τον Φεβρουάριο μετά από άνοδο τριών μηνών, αν και θετικές προβλέψεις εστιάζουν σε μια σημαντική πολιτική συνάντηση που αναμένεται τον επόμενο μήνα καθώς και στα προσεχή κέρδη που θα αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση.

Hang Seng China Stocks Gauge Entered Correction Last Week
Ο δείκτης Hang Seng των κινεζικών μετοχών εισήχθη σε τροχιά διόρθωσης την περασμένη εβδομάδα

Οι κινεζικοί δείκτες μετοχών είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία τη Δευτέρα. Ο δείκτης CSI 300 εκτινάχθηκε έως και 2,5% μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών. Οι μετοχές που σχετίζονται με τις κατασκευές ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων στο δείκτη αναφοράς, παράλληλα με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

Ένας δείκτης κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 1,5% μετά την τεχνική διόρθωση που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές των κατασκευαστών ακινήτων αυξήθηκαν μετά την προσπάθεια του κράτους να αναθερμάνει την αγορά ακινήτων.

Παράλληλα αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περισσότερες πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο που πραγματοποιείται τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια της περσινής συνάντησης, το Πεκίνο περιέγραψε έναν επιθετικό στόχο ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έθεσε το έδαφος για περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εξετάζουν εκείνους τους τομείς που μπορεί να ωφεληθούν από τις πολιτικές αυτές, ειδικά τις υποδομές και τα ακίνητα», δήλωσε ο Steven Leung, εκτελεστικός διευθυντής της UOB Kay Hian (Hong Kong) Ltd.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στις σχέσεις της Κίνας με την Αμερική, μετά τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του κορυφαίου διπλωμάτη της Κίνας που έφερε στο τραπέζι τα προβλήματα των δύο χωρών και τα ακανθώδη ζητήματα.

«Οι επενδυτές πιθανότατα θα απαιτούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη πράγματι βελτιώνονται καθώς ο κύκλος μεταβαίνει στην ανάπτυξη», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman. Ως εκ τούτου, τα μακροοικονομικά στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, οι δύο συνεδριάσεις και τα τριμηνιαία κέρδη από κινεζικές εταιρείες θα είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να παρακολουθήσετε, πρόσθεσαν.

 Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τη στάση της στις μετοχές σε ουδέτερη για το επόμενο τρίμηνο

Goldman Sachs: Τα «καλά νέα» μπορεί να γίνουν «κακά νέα» για τις αγορές

Σχετικα αρθρα

Breitling: Στο top 10 των κορυφαίων ελβετικών ρολογιών

admin

Societe Generale, BNP Paribas: Έφοδοι σε γαλλικές τράπεζες για φορολογική απάτη – Πρόστιμα άνω του 1 δισ. ευρώ

admin

Άρωμα γυναίκας στην Diageo: Νέα CEO αναλαμβάνει η Debra Crew

admin

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια

admin

Bloomberg: Η Σνάμπελ πίεζε για αναφορά μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ

admin

Στα δικαστήρια με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

admin

Ουίλσον (Morgan Stanley): Γιατί οι αγορές απειλούνται από απότομη βουτιά

admin

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin

Ammar Al Khudairy: Παραιτήθηκε ο Σαουδάραβας τραπεζίτης που γκρέμισε με τις δηλώσεις του την Credit Suisse

admin

Εξάρχου στο Bloomberg: Μετά τη συγχώνευση Attica-Παγκρήτιας θα χρειαστεί και νέα αύξηση κεφαλαίου

admin

Toshiba: Αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων από την JIP

admin

UBS: Η μετοχή της κάλυψε τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδα – Διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση

admin