Image default
Οικονομία

«Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – 80 επιχειρήσεις με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας

Τη 15η «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το Σάββατο 4 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48), από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 80 επιχειρήσεις που αναζητούν κατάλληλο προσωπικό για περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλήσουν με τα στελέχη τους χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, ξυλείας, επίπλων, προϊόντων συσκευασίας, στον πρωτογενή τομέα, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στον τουρισμό, στην κοινωνία της πληροφορίας, στο μάρκετινγκ, στην εξυπηρέτηση πελατών, κ.α.

Οι ειδικότητες που αναζητούν αφορούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, χειριστές κλαρκ, γραφίστες, εργάτες παραγωγής, τεχνολόγοι τροφίμων, υπάλληλοι λογιστηρίου, πωλητές (σε καταστήματα και εξωτερικοί), στελέχη πληροφορικής, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, τεχνίτες αμαξωμάτων, υπάλληλοι αποθήκης, οδηγοί, ειδικότητες από όλο το φάσμα του τουρισμού, κ.ά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού και για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη κατόπιν επιτόπιας εγγραφής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, διοργανώνεται παρουσίαση με θέμα «Ιδανικός Υποψήφιος», με τη συμμετοχή στελεχών ανθρώπινου δυναμικού (HR) και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων από τους κλάδους του τουρισμού, της βιομηχανίας, της κοινωνίας της πληροφορίας, της χονδρικής και λιανικής πώλησης, της εξυπηρέτησης πελατών και των logistics, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σε ειδικό χώρο (info corner), στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα και πληροφορίες για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως επίσης για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr και για τη ΜΕΜΜΕ τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/memme.

Σχετικα αρθρα

Νέες τουριστικές διαδρομές στην οροσειρά της Ροδόπης με συνεργασία Βουλγαρίας- Ελλάδας

admin

Ο χρυσός στα… ύψη, το δολάριο σε διολίσθηση και το χρηματιστήριο «τιμολογεί» τις τράπεζες «ξανά» κάτω από την «λογιστική» τους αξία

fastpath

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό μας σύστημα

admin

Κ. Σκρέκας: «Με τον αγωγό Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς εδραιώνουμε την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ως πόλους σταθερότητας και ασφάλειας»

fastpath

Τι συμβαίνει με την Deutsche Bank: Είναι το επόμενο κομμάτι στο «ντόμινο» της τραπεζικής κρίσης;

fastpath

«AVAX»: Το νεότευκτο Chemical/Product tanker της Capital

admin

Ο “γόρδιος” δεσμός της Deutsche Bank

admin

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Ποιές υπηρεσίες και πότε βγαίνουν «εκτός», λόγω αναβαθμισης

admin

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας το 2023 εφόσον ο λαός μας εμπιστευθεί

admin

Μαρκ Ρούτε: «Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση»

admin

ΤτΕ: Αύξηση 72% στις τουριστικές εισπράξεις τον Ιανουάριο

fastpath

Σύνοδος Κορυφής : «Ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι ανθεκτικός»

fastpath