Image default
Οικονομία

Τέσσερα σχήματα διεκδικούν τα 13 ΣΔΙΤ σχολεία της Ρόδου ύψους 56 εκατ. ευρώ

ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, ΑΤΕΣΕ, ΤΕΚΑΛ συμμετείχαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος ενός κτηριακού ΣΔΙΤ διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 13 Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Ρόδου».

Τέσσερα σχήματα συμμετείχαν στην αρχική φάση (εκδήλωση ενδιαφέροντος) ενός κτηριακού ΣΔΙΤ διαγωνισμού, για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 13 Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Ρόδου», με φορέα ανάθεσης τον Δήμο Ρόδου. Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος φέρονται να κατέθεσαν (ως επικεφαλής) οι ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, ΑΤΕΣΕ, ΤΕΚΑΛ. Ωστόσο, μένει να φανεί αν υπάρχουν συνεργασίες με άλλα σχήματα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 27 έτη (τα 2 η κατασκευή). Η Αναθέτουσα Αρχή, μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα καταβάλει στον ιδιώτη πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου, στο ποσό των 45,1 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., άρα σχεδόν 55,9 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός-ΣΔΙΤ για το έργο είχε βγει και πέρυσι, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος τελικά να μην έχει αποτέλεσμα και τον τοπικό Δήμο να επαναπροκηρύσσει το έργο.

Τα 13 σχολεία είναι τα εξής:

  • 2ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ,
  • 12ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ,
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • 2ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΓΟΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • 2ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • 2ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • 6ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΗΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (ΛΕΙΒΑΔΑ) ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
  • ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Τι θα αναλάβει ο ιδιώτης

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ): (α) θα εκπονήσει τις τεχνικές μελέτες και θα προβεί σε ότι απαιτείται για την έγκαιρη έκδοση των αδειών και εγκρίσεων κατά τις κείμενες διατάξεις, (β) θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Θα εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, (γ) θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια, (δ) θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης, (ε) θα προβεί στην ασφάλιση κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων – συστημάτων των υποδομών σε όλες τις φάσεις της σύμβασης, (στ) θα αναλάβει τη φύλαξη, την καθαριότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξασφάλιση της υγιεινής όλων των εγκαταστάσεων, (ζ) θα επιστρέψει το έργο στο Δήμο Ρόδου στο τέλος της σύμβασης, με αντάλλαγμα την καταβολή πληρωμών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας.

Η Αναθέτουσα Αρχή προτίθεται να περιορίσει τον αριθμό των πληρούντων τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής Υποψηφίων, οι οποίοι θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού (Διάλογος και Υποβολή Προσφορών), εφόσον οι Υποψήφιοι αυτοί υπερβαίνουν τον κατωτέρω οριζόμενο μέγιστο αριθμό. Ειδικότερα, η Αναθέτουσα Αρχή σκοπεύει να καλέσει κατ’ ελάχιστο αριθμό τρεις (3) Υποψηφίους και κατά μέγιστο αριθμό έξι (6) Υποψηφίους προκειμένου να συμμετάσχουν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού (Διάλογος και Υποβολή Προσφορών).

H Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των κτιριολογικών προγραμμάτων και του αναγκαίου εξοπλισμού, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της. Σε κάθε περίπτωση, το αντικείμενο του Τεχνικού Έργου δεν θα περιοριστεί κατά τρόπο που συνεπάγεται μείωση της εκτιμώμενης αξίας της Σύμβασης Σύμπραξης.

Σχετικα αρθρα

Υπ. Υποδομών: Στα 1,4 δισ. ευρώ το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias

admin

Ντάιμον (JP Morgan): Η οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ είναι «αδιανόητη»

admin

ΑΑΔΕ: Ασφυκτικό πρέσινγκ στους οφειλέτες

admin

Γαλλία: «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν στις φτωχές 500 δισ. δολάρια σε ηθικό χρέος» λέει νομπελίστας οικονομολόγος

admin

Αναβαθμίζεται ο οικολογικός σχεδιασμός για «πράσινα» και βιώσιμα προϊόντα

admin

Αέριο: Αύξηση 30% στην κατανάλωση – «Άλμα» στις εισαγωγές από Ρωσία

admin

Πλημμυροπαθείς: Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και παρατάσεις καταβολών

admin

ΥΠΑΑΤ: Στα 305 εκατ. ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης – Αυγενάκης: Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα

admin

Υπ. Οικονομικών: Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για τους πλημμυροπαθείς

admin

ΥΠΑ: Άλμα 14,4% στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 1ο τρίμηνο

admin

Ο Σολτς ζητά να προχωρήσει η Ένωση Κεφαλαιαγοράς

admin

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

admin