Image default
Επιχειρήσεις

Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην εταιρεία Pandas.io

H 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ελληνική εταιρεία Pandas.io μαζί με διεθνείς επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Pandas.io αλλάζει τη διαδικασία ανταλλαγής (trade in) μεταχειρισμένων smartphones, μετατρέποντας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία σε μία πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία διάρκειας λίγων λεπτών. Στην εταιρεία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φάνης Κουτουβέλης, συμμετέχουν στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Pandas.io έχει σχεδιάσει μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση, με τη μορφή ενός “Pandas ATM”, όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ο καταναλωτής τοποθετεί τη συσκευή του στο “Pandas ATM” το οποίο εγκαθίσταται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου. Η Pandas.io έχει ενσωματώσει στη λύση της μια ασύρματη τεχνολογία ανάκτησης του IMEI, του μοναδικού αριθμού που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο από την έναρξη του κύκλου ζωής του. Μέσω του IMEI ανακτώνται πληροφορίες όπως το μοντέλο, το έτος κατασκευής και ο χρόνος της πρώτης ενεργοποίησης. Το “Pandas ATM” διεξάγει επίσης σειρά διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και ελέγχους με τη χρήση τεχνολογίας machine vision για τυχόν φθορές στην οθόνη ή σε άλλα σημεία της συσκευής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καταναλωτής λαμβάνει μία δεσμευτική προσφορά και, εφόσον συμφωνήσει σε αυτή, λαμβάνει εκπτωτικό κουπόνι για άμεσες αγορές από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Η λύση που έχει αναπτύξει η Pandas.io περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για μια τέτοια διαδικασία μπορεί να φτάσει ως και τις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι καταναλωτές και να μεταπωλείται μόλις το 20% των παλαιότερων συσκευών1. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο smartphones παροπλίζονται αντί να μεταπωληθούν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η αγορά των μεταχειρισμένων smartphones αναπτύσσεται διαρκώς με ετήσιο ρυθμό αύξησης 15% και με αξία που φτάνει τα 60 δισ. δολάρια2. Η λύση της Pandas.io συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των συσκευών και αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.

Διαβάστε ακόμη

Market Pass: Άνοιξε η εφαρμογή, μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις (πίνακας)

Η λαχτάρα του Αλέξη, τα κυβερνητικά κοστούμια, οι φυλακές, το γκολφ, οι επενδυτές και τα νέα κόλπα του κυρ Παντελή

Έρχονται κίνητρα για ασφάλιση κατοικιών από φωτιές και σεισμούς

 

Σχετικα αρθρα

Διάκριση της Schneider Electric στα Tourism Awards 2024

admin

Mytilineos: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ.

admin

Μυτιληναίος: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ. σε 61 δικασιούχους

admin

Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ, μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

admin

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Προοδευτική: Στο 26,3% το ποσοστό της Χρυσούλας Κούτλα

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από Hellenic Healthcare

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023 για τη Neurosoft

admin

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Καλλονή – Σίγρι

admin

Πολλαπλές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στα PR Awards 2024

admin

Συνεχίζονται οι εργασίες στον υδαταγωγό της Αραβησσού

admin