Image default
Οικονομία

Ο ανασχεδιασμός του χάρτη των εξαγωγών στο επίκεντρο του Forum του ΠΣΕ με χορηγό τη «Ν»

Με στόχο νέα ρεκόρ το 2023, εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία και την προοπτική των ελληνικών εξαγωγών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) πραγματοποιεί την 1η Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, το ετήσιο Φόρουμ του με θέμα «Επανασχεδιασμός του Χάρτη των Ελληνικών Εξαγωγών, οι Χώρες-Στόχοι των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Μετά το νέο ρεκόρ του 2022, οι ελληνικές εξαγωγές έχουν βάλει πλώρη για νέα υψηλά τα οποία μπορούν να υπερβούν, με στοχευμένες κινήσεις, τα 60 δισ. ευρώ. Σκοπός του Φόρουμ, του οποίου χορηγός επικοινωνίας είναι η «Ναυτεμπορική», είναι να αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων και διάχυση των πολλαπλών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Πολιτεία σε συνεργασία με τον ΠΣΕ, για τη στήριξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων, κυρίως, επιχειρήσεων, ώστε την φετινή χρονιά οι εξαγωγείς να καταστούν βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας συνεισφέροντας σε πάνω από 30% του ΑΕΠ.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη αναφέρει: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στο διεθνές εμπόριο λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία (υψηλός πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, αρρυθμία στην εφοδιαστική αλυσίδα), αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να παρουσιάσει και να αναδείξει τις πτυχές των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες εξαγωγείς και απορρέουν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2022 και τους τρόπους αξιοποίησης των κονδυλίων από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις».

Κομβικό σημείο για την τόνωση της εξωστρέφειας και την επέκταση των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, το Δια Ζώσης (ΙΝ VIVO) Συνέδριο του ΠΣΕ αποτελεί ένα πολυεπίπεδο γεγονός.

Το «παρών» στο Φόρουμ αναμένεται να δώσουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργείου Οικονομικών, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον Υπουργό Νίκο Δένδια (δεν έχει επιβεβαιωθεί), η ηγεσία της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Φραγκογιάννη, ,του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, του Υπουργείου Τουρισμού με τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, η Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Πρόεδρος Enterprise Greece, κα Βίκυ Λοΐζου, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Υπερταμείου.

Θα παραστούν ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κύριος Γιώργος Πιτσιλής και ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γεώργιος Πατούλης.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο άνοιγμα σε νέες αγορές όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την παρουσία των πρεσβευτών των δύο χωρών.

Εκπρόσωποι των τραπεζών αναμένεται να αναφερθούν στα νέα τραπεζικά και χρηματοδοτικά εργαλεία και προϊόντα που διαθέτουν για τους Έλληνες εξαγωγείς. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή των Επιμελητήριων και συγκεκριμένα του ΕΒΕΑ και του ΕΒΕΠ.

Το Φόρουμ θα κλείσει με τις παρεμβάσεις επιφανών επιχειρηματιών.

Σχετικα αρθρα

Οι αλλαγές στο έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης

admin

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι χρεώσεις των παρόχων για τον Απρίλιο

admin

Πώς η τραπεζική κρίση «αλλάζει» το κόστος του χρήματος και πόσο η Fed μπορεί -ή όχι- να το αυξήσει περισσότερο

fastpath

Πώς θα διατηρηθεί σε βιώσιμη πορεία το δημόσιο χρέος

admin

Γιατί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων είναι σε υψηλό 15 ετών – Μνήμες από τη κρίση του 2008

admin

«Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»: Απέχουν από την πλατφόρμα οι συμβολαιογράφοι Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων

admin

Το weekend που άλλαξε τον τραπεζικό χάρτη

admin

Π. Ρουμελιώτης: Δεν αποκλείεται μια νέα συστημική κρίση στις τράπεζες

fastpath

Ανεργία: Στους 1.074.573 οι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ τον Φεβρουάριο 2023

admin

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

fastpath

Μελέτη ΕΥ και ΙΟΒΕ: Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών πηγών άμεσης χρηματοδότησης στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

admin

EFSF: Εγκρίθηκε η όγδοη μείωση του περιθωρίου επιτοκίου για την Ελλάδα αξίας 122,5 εκατ. ευρώ

admin