Image default
Οικονομία

Ο Διαδικτυακός Στοιχηματισμός από τις βασικότερες κατηγορίες εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου

Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή για να έρθει να επενδύσει ένας επενδυτής στην χώρα μας στον τομέα του Online Gaming  (Διαδικτυακός Στοιχηματισμός ) καθώς έχουν γίνει σημαντικά και ουσιαστικά βήματα στον κλάδο, ανέφερε ο Τάκης Αλεξόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο συνέδριο «Greek On line Gaming Day» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Παιγνίων (Hellenic Gaming Association – HGA) σε συνεργασία με εταιρεία CLEON Conferences & Communications.

«Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρα μας και στο κλάδο αυτό συγκαταλέγεται η ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού και οι εξαιρετικές περγαμηνές που διαθέτουν ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Οι επενδυτές μπορούν να εμπιστευθούν την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά» είπε ο κ. Αλεξόπουλος

Αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων και σε δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία Παρατηρητηρίου Παιγνίων και πιστοποίησης επαγγελμάτων για τυχερά παιχνίδια καθώς και στη σημασία της τεκμηρίωσης της βιωσιμότητας της παροχής υπηρεσιών του κλάδου.

Από την πλευρά του ο Βασίλειος Κυρίτσης, ορκωτός λογιστής/ελεγκτής έκανε εκτενή αναφορά στη συνεισφορά του gaming στα δημόσια έσοδα, υπογραμμίζοντας και τεκμηριώνοντας με συγκεκριμένα νούμερα που παρουσίασε ότι είναι σημαντική. Οι βασικότερες κατηγορίες εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου προκύπτουν από την συμμετοχή στα μικτά κέρδη (GGR Tax), την φορολογία κτήσης κερδών από τυχερά παιχνίδια, την χορήγηση αδειών, τα έσοδα από είσοδο στα καζίνο και τα έσοδα από αδιάθετα κέρδη παικτών.

Ο Κυριακός Φουρνιάδης, γενικός διευθυντής της Better Collective, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε γραφειοκρατικά και φορολογικά ζητήματα καθώς και στο κόστος αδειοδοτήσεων που εάν βελτιωθούν θα προσελκύσουν μεγαλύτερες επενδύσεις, επισημαίνοντας πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην χώρα για την ανάπτυξη του κλάδου. Η ελληνική αγορά θα ωριμάσει τα επόμενα έτη είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη μεγέθυνσης της με νέους παίκτες.

Ο κ. Φουρνιάδης παρουσίασε επίσης το προφίλ των παικτών στο on line gaming και τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Σχετικα αρθρα

Οι παρεμβάσεις αποτροπής διακοπών ρεύματος μέσα στο Πάσχα

admin

Αέριο: Άγονος ο διαγωνισμός για την υπόγεια αποθήκη στη Ν. Καβάλα

fastpath

Παράγωγα: Υποχώρηση στο τζίρο των ΣΜΕ του 25αρη τρέχουσας σειράς

admin

ΡΑΕ: Θωρακίζεται το ηλεκτρικό σύστημα κατά του κίνδυνου μπλακάουτ μέσα στο Πάσχα

admin

Πιστώσεις σε επιχειρήσεις μόνο με επενδυτική βαθμίδα

admin

ΥΠΑΑΤ: Τις επόμενες ημέρες οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς καστάνων και μήλων

admin

Νότια Καβάλα: Δίχως υποβολή προσφορών η β’ φάση του διαγωνισμού

admin

Ρουμπίνι: Έρχεται οικονομικό και χρηματοπιστωτικό κραχ

fastpath

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικά σχέδια για «ανάπτυξη» σε βάρος εργαζομένων και κοινωνίας

admin

HSBC: Ρεαλιστικός ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος για την Ελλάδα – Πιθανή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

admin

ΤτΕ: Ανοδικά τα τραπεζικά επιτόκια δανείων και καταθέσεων τον Φεβρουάριο

fastpath

Έκρηξη στη ζήτηση ελληνικών ακινήτων

admin