Image default
Ευρώπη

McKinsey: Σχεδιάζει περίπου 2.000 απολύσεις

Η McKinsey σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.000 εργαζομένους, σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους περικοπών της εταιρείας συμβούλων σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων -.

«Η εταιρεία που είναι γνωστή για την κατάρτιση σχεδίων μείωσης προσωπικού για τους πελάτες της παίρνει η ίδια τώρα το ”τσεκούρι”», σχολιάζει αναφέροντας- επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος- ότι οι απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο διοικητικό προσωπικό που βρίσκεται σε ρόλους που δεν έχουν άμεση επαφή με πελάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των εργαζομένων που αφορά το σχέδιο ενδέχεται να αυξηθεί.

Η αμερικανική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες του κλάδου, απασχολεί το τρέχον διάστημα 45.000 ανθρώπους, από 28.000 πριν από πέντε χρόνια.

Η McKinsey θέλει να προχωρήσει σε συγκεντροποίηση των υπηρεσιών υποστήριξης στους συμβούλους της και να κάνει οικονομίες κλίμακας, μετά τις προσλήψεις στις οποίες προχώρησε τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1926 στο Σικάγο (Ιλινόι) κι είναι σήμερα πολυεθνικός γίγαντας με παρουσία σε πάνω από 130 χώρες, ανακοίνωσε τζίρο-ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και ο κύκλος εργασιών της ήταν ακόμα μεγαλύτερος το 2022, σύμφωνα με μια από τις πηγές του Μπλούμπεργκ.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ειδικά του τομέα των τεχνολογιών και των υπηρεσιών, ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε απολύσεις τους τελευταίους μήνες, έπειτα από χρόνια θεαματικής αύξησης του προσωπικού τους, που ευνόησε η μετάβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι απολύσεις αναγγέλλονται δυο χρόνια αφού οι 650 μέτοχοι της McKinsey εξέλεξαν τον Μπομπ Στέρνφελς για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Σνίντερ στην ηγεσία της.

Η σύντομη θητεία του κ. Σνίντερ σημαδεύτηκε από δικαστικές περιπέτειες για την εταιρεία στις ΗΠΑ: η McKinsey κατηγορήθηκε πως συνέβαλε στην κρίση των οπιοειδών, με τις συμβουλές που παρείχε σε φαρμακευτικούς ομίλους όπως ιδίως η Purdue Pharma, η κατασκευάστρια του ισχυρού αναλγητικού OxyContin.

Η McKinsey δέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 να καταβάλει ποσό 573 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπουν στο αρχείο οι διώξεις σε βάρος της.

Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο της ζήτησε σχόλιο.

Με πληροφορίες από -, -

Σχετικα αρθρα

Η Κομισιόν αντιμέτωπη με το περίσσευμα εμβολίων κορονοϊού

admin

Ικανοποίηση στην Τσεχία για τη συμφωνία ΕΕ στα ηλεκτρονικά καύσιμα

admin

BioNTech: Προβλέπει 5 δισ. έσοδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού- Από 17 δισ. το 2022

admin

Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, σε υψηλά ενός έτους

admin

Σαουδική Αραβία και Κίνα όλο και πιο κοντά

admin

Ντε Γκίντος: Εχει τελειώσει, μεσοπρόθεσμα, η περίοδος των αρνητικών επιτοκίων

admin

ΕΚΤ: Επιβραδύνεται η αύξηση των εταιρικών δανείων στη ευρωζώνη

admin

Φυσικό αέριο: Η επίδραση του καιρού κινεί ανοδικά τις τιμές

admin

Στην First Citizens η Silicon Valley Bank

admin

Mr Zara: Σε… αγώνα δρόμου για να ξοδέψει τα δισεκατομμύριά του

admin

Πέθανε ο βασιλιάς των ντάμπλινγκς: Με 20 δολάρια στην τσέπη έχτισε μία αυτοκρατορία

admin

Γερμανία: Απεργία ιστορικών διαστάσεων -Ζητούν αύξηση τουλάχιστον 500 ευρώ

admin