Image default
Επιχειρήσεις

Ράλι για τη μετοχή της Alibaba – Ώθηση από τα τριμηνιαία κέρδη

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Alibaba για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street να εκτινάσσεται κατά τουλάχιστον 6%. 

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά +2% και καθορίστηκαν στα 247,7 δισ. γουάν, παρότι οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 245,1 δισ. γουάν. 

Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 69% και διαμορφώθηκαν σε 46,8 δισ. γουάν, έναντι των εκτιμήσεων για κέρδη 34,02 δισ. γουάν. Σε επίπεδο μετοχής, δε, ανήλθαν σε 19,26 γουάν. 

Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της εταιρείας έκλεισε σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» ότι η επανεκκίνηση της κινεζικής οικονομίας θα τονώσει τις καταναλωτικές δαπάνες και θα ωφελήσει τα ταμεία του εμπορικού «γίγαντα». 

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παράλληλα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών, η μετοχή της Alibaba εκτινάσσεται κατά τουλάχιστον 6%, υπερβαίνοντας το ορόσημο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από μία εβδομάδα. 

Όπως είναι εύλογο, το lockdown στην Κίνα επηρέασε εν μέρει τα εγχώρια έσοδα του κολοσσού, τα οποία υποχώρησαν κατά 1%. Όμως, στο εξωτερικό, τα έσοδα διευρύνθηκαν κατά 18%, ενώ οι προοπτικές για τα επόμενα τρίμηνα είναι ακόμη καλύτερες.  

Δεν είναι τυχαίο ότι η Morgan Stanley, σε πρόσφατο report, χαρακτήρισε την Alibaba ως top-pick (κορυφαία επιλογή) στον τεχνολογικό τομέα της Κίνας, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.  

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σταν λέει «χαμηλά την μπάλα», ο ΣΥΡΙΖΑ «στο κέντρο», η μετωπική για το Solar και το bras de fer Μυστακίδη με εφοπλιστές

Τζον Μακάφι: H ιστορία του πρωτοπόρου των antivirus – Οι γυναίκες, τα ναρκωτικά και η αυτοκτονία στη φυλακή

Πώς θα είναι το project των 244,5 εκατ. ευρώ για το logistics park της HIG στον Ασπρόπυργο

Σχετικα αρθρα

Άνω του 60% το ποσοστό της Τρ. Πειραιώς στη MIG

admin

«Ψήνεται» mega deal στη δορυφορική αγορά της Ευρώπης – Στόχος ο ανταγωνισμός με τον Έλον Μασκ

admin

ΕΒΕΑ: Ανοιχτή πανελλαδική πρόσκληση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (pic)

admin

Factoring: Σε ιστορικά υψηλό ο κύκλος εργασιών το 2022 στην Ελλάδα

admin

Viva Wallet: Νέα πανευρωπαϊκή λύση πληρωμών για e-commerce και shop-in-shop marketplaces

admin

Πετρόπουλος: Καθαρά κέρδη €6,5 εκατ. το 2022 – Στα €156,1 εκατ. οι πωλήσεις

admin

PwC Ελλάδας: Ενισχύονται οι σχέσεις με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα

admin

ΑΒΑΞ: Έγινε άμεσο το 8,498% του Στέλιου Χριστοδούλου

admin

ΑΒΑΞ: Στο 8,49% το άμεσο ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

admin

Novibet: Εδραιώνει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική (pic)

admin

Intrakat: Εξουσιοδοτήθηκε ο CEO Αλέξανδρος Εξάρχου για την εξαγορά της Ακτωρ

admin

Η Cityzen γίνεται μέρος του μεγαλύτερου δικτύου δημόσιων φορτιστών ΔΕΗ blue

admin