Image default
Πολιτική

Ο κυβερνητικός «οδικός» χάρτης για προκήρυξη εκλογών – Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην προεκλογική μάχη 

Εκλογές

Δύο υπουργικά συμβούλια και μία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τα σημεία-κλειδιά τις επόμενες δύο εβδομάδες για την προκήρυξη των εκλογών.

Ο οδικός χαρτης για τις κάλπες ξεκαθαρίζει. Πλέον είναι ειλλημένες οι αποφάσεις σύμφωνα με πηγές.

Στις 3 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού.

Θα ακολουθήσει άλλο ένα στις 9 Μαρτίου το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών που σύμφωνα με πηγές «κλειδώνει» για τις 9 Απριλίου. 

Είτε στην ίδια συνεδρίαση είτε αμέσως με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Προκήρυξη εκλογών

Η προκύρηξη των εκλογών «φέρνει» το Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9 ή 10 Μαρτίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει την διάλυση της Βουλής. Την επόμενη ημέρα θα τοιχοκολληθεί το προεδρικό διάταγμα στη Βουλή που θα ορίζει την διάλυση της και ταυτοχρόνως θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος που θα κρατήσει 30 ημέρες από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου. 

Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην προεκλογική μάχη 

Ο κύριος Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται στην Φθιώτιδα επομένως δεν μπορεί να εκτελεί τα χρέη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό θα το αναλάβει ο κύριος Άκης Σκέρτσος. 

Ρόλο στην επικοινωνία των θέσεων της ΝΔ και της κυβέρνησης θα αναλάβει και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες της, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδείες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την προσπάθεια συσπείρωσης κυρίως του δεξιού ακροατηρίου.

Τα διεθνή θέματα για λογαριασμό της κυβέρνησης χειρίζεται επικοινωνιακά όλο αυτό το διάστημα η Αριστοτελία Πελώνη, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να κάνει και κατά την προεκλογική περίοδο.

Εκ της θέσεώς του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα έχει δημόσιο λόγο και ο Δημήτρης Τσιόδρας για τη στήριξη των κυβερνητικών θέσεων.

Σήμερα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα ενισχύσει ενεργά τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος αποτελεί ψυχή της παράταξης και με περιοδείες σε όλη τη χώρα θα δώσει το μήνυμα της συσπείρωσης και του αγώνα σε στελέχη και οπαδούς του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει, επίσης, την κινητοποίηση των ομογενών με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, είτε για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους όσοι εγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είτε για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Τα ονόματα και τα βιογραφικά των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

admin

Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, προτείνει η ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό

admin

Δένδιας: Με στίχους από ποίημα του Λόρδου Βύρωνα η ομιλία του για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

admin

«Πυρά» Παπανώτα κατά Πανόπουλου: Βασιλικότερος του βασιλέως ο πιτσιρικάς;

admin

Δείτε live: Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη – Βίντεο και φωτογραφίες

admin

Στη Δυτική Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο, η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους

admin

Σύνοδος Πρυτάνεων – Πιερρακάκης: Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια

admin

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

admin

Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή

admin

Υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές

admin