Image default
Οικονομία

Ελληνική επέλαση στα διεθνή ναυπηγεία για την κατασκευή πλοίων

Σημαντική παραμένει η δραστηριότητα των Ελλήνων στην αγορά παραγγελιών, με τις νεότερες επενδύσεις, βάσει ναυλομεσιτικών πηγών, να αφορούν πληθώρα πλοίων διαφορετικών τύπων.

Ειδικότερα, η Thenamaris, με επικεφαλής τον κ. Νικόλα Μαρτίνο, προέβη στην παραγγελία τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου Aframax στο κινεζικό ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 115.000 dwt και θα κοστίσει $63,5 εκατ. Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και η παράδοσή τους αναμένεται το 2025.

Επιπλέον, η Kyklades Maritime, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, στρέφεται στο κινεζικό ναυπηγείο CHI Yangzhou για τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων τύπου Aframax. Καθένα εκ των δύο θα διαθέτει χωρητικότητα 115.000 dwt, θα είναι εξοπλισμένο με scrubbers, ενώ το κόστος τους θα είναι περί τα $61,5 εκατ. έκαστο. Η παράδοσή τους εκτιμάται πως θα λάβει χώρα εντός του 2025.

Την ίδια ώρα, σε περαιτέρω επέκταση στην αγορά των LPG carriers φαίνεται να στοχεύει η Latsco Shipmanagement, με επικεφαλής τον κ. Πάρη Κασιδόκωστα. Η εταιρεία προέβη στην παραγγελία δύο VLGCs, με μεταφορική ικανότητα 88.000 κ.μ. έκαστο. Τα πλοία, καθένα εκ των οποίων έχει κόστος που αγγίζει τα $99 εκατ., θα ναυπηγηθούν από την KSOE και η παράδοσή τους αναμένεται το 2025.

Στην αγορά των νεότευκτων επικεντρώνεται και η Sea Pioneer, με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Μπακολίτσα, καθώς προέβη στην παραγγελία τριών bulk carriers τύπου Post-Panamax στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding. Καθένα εκ των πλοίων κοστίζει $38 εκατ., διαθέτει χωρητικότητα 82.000 dwt και αναμένεται να παραδοθούν το 2025.

Παράλληλα, η Evalend Shipping, με επικεφαλής τον κ. Κρίτωνα Λεντούδη, προχώρησε στην παραγγελία τόσο bulk carriers όσο και δεξαμενόπλοιων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρήγγειλε δύο δεξαμενόπλοια τύπου MR (χωρητικότητα 50.000 dwt) στο κινεζικό ναυπηγείο Jiangsu New Yangzijiang, το κόστος των οποίων αθροιστικά φτάνει τα $80 εκατ., με ορίζοντα παράδοσης το 2025. Εκτός αυτού, δύο bulk carriers στο ίδιο ναυπηγείο, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 40.000 dwt και θα έχει κόστος $29,5 εκατ. Η παράδοση και των bulk carriers αναμένεται εντός του 2025.

- Intermodal, Allied

Σχετικα αρθρα

Κίνα: Ετήσια αύξηση 73,5% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το 2023 στη Σαγκάη

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Πέθανε ο νομπελίστας Ντάνιελ Κάνεμαν, πρωτοπόρος στη μελέτη των αποφάσεων στην οικονομία

admin

Έφοδοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μετά την Ρωσία και την Κίνα, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες

admin

Αυξάνεται η συμμετοχή των κατασκευών στο ΑΕΠ

admin

Έρχονται ειδικοί «Ράμπο» για όλα τα ακίνητα – Τι θα «σκανάρουν»

admin

ΑΑΔΕ: Παρατάση καταβολής οφειλών λόγω της ειδικής διατραπεζικής αργίας

admin

ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας

admin

Γιατί το κακάο έγινε «χρυσός» – Πότε θα φανεί η ακρίβεια στο ράφι

admin

Αγορά Παιγνίων: Αύξηση 15% στα πονταρίσματα τον Ιανουάριο του 2024

admin

ΥΠΕΘΟ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλή ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη

admin