Image default
Πολιτική

Οικονόμου για σύγκρουση τρένων: Ανείπωτη τραγωδία – Από την πρώτη στιγμή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε στο πεδίο

Οικονόμου

Όσο για τα αίτια, είπε ο κ. Οικονόμου, θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιομετρα στην ίδια γραμμή στην αντίθετη κατεύθυνση.  

Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκρπόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστήχυμα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

«Η σκέψη μας είναι στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες.Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η περίθλαψη των τραυματιών, η αναζήτηση επιζώντων και η ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών με ψυχολόγους που μεταβαίνουν  στο σημείο» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Συμπλήρωσε ότι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πεδίο, επιχειρούν πάνω από 500 άνθρωποι, επιτόπου βρίσκονται οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων. Στη Λάρισα μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός».

Όσο για τα αίτια, είπε ο κ. Οικονόμου, θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιομετρα στην ίδια γραμμή στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων, των αγνοουμένων και των τραυματιών. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των  τραυματιών, ο εντοπισμός και η αναζήτηση των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων με ψυχολόγους που μεταβαίνουν  στη Λάρισα.

Για τον σκοπό αυτό από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και πάνω από 500 στελέχη επιχειρούν ανά τομέα ευθύνης τους  στο πεδίο. Εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Ενώ από τη πρώτη στιγμή αρμόδιοι Υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός.

Για τα αίτια του δυστυχήματος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη να βρεθούν στην ίδια γραμμή επί πολλά χιλιόμετρα δύο τραίνα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Στέφανος Κασσελάκης για το «θαύμα»: Το υπεραναλύετε, δεν έχω αλλάξει πολιτικές θέσεις

admin

Οργή στην Τουρκία κατά Ερντογάν: «Συγκρίνεις τον αγώνα του Κεμάλ στη Μικρά Ασία με τους δολοφόνους συμμάχους σου της Χαμάς;»

admin

Εκλογές: Προβληματισμός για τo προβάδισμα του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία – Θα ζητήσουν αναθεώρηση των Πρεσπών

admin

Ευρωεκλογές 2024: Εκτός εκπομπών τους Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Παπανώτας

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

admin

Σκυλακάκης: Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές και γι αυτές πρέπει να πετύχουμε

admin

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

admin

Ρωμανός για δηλώσεις Κασσελάκη: Για μια ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει

admin

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας τελειώνει εδώ

admin

Δένδιας: Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, διαχρονική ελληνική θέση για την επίλυση διαφορών

admin

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για Μέση Ανατολή: Η κατάσταση στον Λίβανο επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο

admin

Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η ανακήρυξή τους «σαμποτάρει την εξομάλυνση» των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

admin