Image default
Επιχειρήσεις

Tesla: Πού ετοιμάζει νέα παραγωγική μονάδα – 1 δισ. δολ. η αρχική επένδυση

Την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο βόρειο Μεξικό προωθεί η Tesla, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την προσπάθεια της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων να διευρύνει την εκτός των ΗΠΑ δραστηριότητά της.

Η επένδυση θα είναι ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, παρότι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε ότι “όλη η εταιρεία Tesla” έρχεται στο Μεξικό, χαρακτηρίζοντας την επένδυση ως ένα “εργοστάσιο αυτοκινήτων” που θα είναι “πολύ μεγάλο”. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η πιθανή επένδυση της εταιρείας στον τομέα των μπαταριών παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Η ανακοίνωση του Ομπραδόρ για την κατασκευή του εργοστασίου της Tesla στη μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι διέλυσε τις πρόσφατες ανησυχίες ότι ο Μεξικανός πρόεδρος θα μπορούσε να “φρενάρει” την επένδυση επιβάλλοντας όρους στην εταιρεία λόγω της έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει η συνοριακή αυτή περιοχή της χώρας.

Η αρχική επένδυση της Tesla θα είναι ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, ωστόσο περαιτέρω φάσεις επέκτασης της μονάδας θα μπορούσαν να ανεβάσουν το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγή από το Μεξικό που επικαλείται το Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να ανακοινώσει την κατασκευή μιας νέας παραγωγικής μονάδας, ενώ αναμένεται να αναφερθεί στα σχέδια επέκτασης της εταιρείας, στις πλατφόρμες οχημάτων της επόμενης γενιάς καθώς και σε άλλα θέματα κατά την αυριανή “Ημέρα Επενεδυτών” της Tesla.

Ο Ομπραδόρ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μασκ τη Δευτέρα, σε συνέχεια της συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

“Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και θα φέρει πολλές, πάρα πολλές θέσεις εργασίας”, τόνισε ο Ομπραδόρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Μασκ ήταν δεκτικός στις ανησυχίες που εξέφρασε η κυβέρνηση του Μεξικού και αποδέχθηκε τις προτάσεις της.

Διαβάστε ακόμη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Φοιτητές οι περισσότεροι τραυματίες, λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Μαρτυρία σοκ από επιβάτες: «Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές… Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»

Η εσωτερική ίντριγκα με τον Πολάκη, ο υποψήφιος Βρυξελλών, η ζαλάδα της ΕΕ με την Coca Cola και οι πωλήσεις Θεοδωρίδη στην Intracom

Σχετικα αρθρα

«Γκρίζες» οι επιδόσεις του 2023 για τις ασφαλιστικές

admin

Στην τελική ευθεία τα πρότυπα «βιωσιμότητας» μικρομεσαίων

admin

Διάκριση της Schneider Electric στα Tourism Awards 2024

admin

Mytilineos: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ.

admin

Μυτιληναίος: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ. σε 61 δικασιούχους

admin

Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ, μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

admin

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Προοδευτική: Στο 26,3% το ποσοστό της Χρυσούλας Κούτλα

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από Hellenic Healthcare

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023 για τη Neurosoft

admin

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Καλλονή – Σίγρι

admin