Image default
Πολιτική

Σενάρια για μετάθεση των εκλογών – Κυβερνητικές πηγές: Προτεραιότητα η στήριξη των οικογενειών 

Μαξίμου

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε μιλήσει για ημερομηνία, παρότι ήταν κοινό μυστικό, δίνει την δυνατότητα οι εκλογές να πάνε πιο πίσω. 

Προς μετάθεση των εκλογών οδηγεί η τραγωδία των Τεμπών που έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα. 

Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ήταν έως την Τετάρτη γνωστό για τις εκλογές, δηλαδή η 9η Απριλίου. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε μιλήσει για ημερομηνία, παρότι η 9η Απριλίου ήταν κοινό μυστικό, δίνει την δυνατότητα οι εκλογές να πάνε πιο πίσω. 

Είναι κατανοητό ότι υπό το βάρος του εθνικού πένθους είναι πλέον δύσκολο να διεξαχθούν εκλογές, και επομένως πιθανολογείται μετάθεσή τους για δύο εβδομάδες. 

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν έχει μιλήσει για το θέμα, ενώ από το Μαξίμου ανέφεραν ότι τώρα όλο το βάρος πέφτει στη στήριξη των συγγενών των θυμάτων και στην περίθαλψη των τραυματιών, και όχι στα σενάρια για εκλογές. «Θα το δούμε τις επόμενες μέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.   

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, και δεν έχει ορισθεί ημερομηνία νέας συνεδρίασης.

Τη συγκρότηση ανεξάρτητης και υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ανακοίνωσε νωρίτερα σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει μεταβατικός υπουργός Μεταφορών μετά την παραίτηση του κ.Καραμανλή, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού, ακολουθεί:

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βαρουφάκης: Ούτε με το «τέρας» του Μητσοτάκη ούτε με το «τέρας» του Τσίπρα

admin

Εκλογές 2023: Νέο σποτάκι από τη ΝΔ – Όσα πετύχαμε σε 4 χρόνια

admin

Πλεύρης στον ΣΚΑΪ: Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να μιλά για κομματικούς διορισμούς

admin

Μητσοτάκης από Γλυφάδα: Όχι σε κυβερνήσεις αστάθειας – Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση

admin

Μητσοτάκης από τη Γλυφάδα: Υπαρκτό το ενδεχόμενο «τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη

admin

Οικονόμου για τροπολογία Παπαδημούλη: Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει η κατάσταση χάους στο Μεταναστευτικό

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

admin

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν στην Επιτροπή τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών – Αύριο στην Ολομέλεια

admin

Χατζηδάκης: Το ΝΑΤ έχει πλέον μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις του και τα εφάπαξ

admin

Ψηφίστηκε ο Κώδικας Μετανάστευσης – Μηταράκης: Ολοκληρώσαμε το νομοθετικό έργο

admin

Τροπολογία Παπαδημούλη κατά της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

admin

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Επίσημα υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας

admin