Image default
EUROBANK

Eurobank: Πουλά τη θυγατρική της στη Σερβία

eurobank-

Με την στρατηγική της Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια σε επενδύσεις με προοπτικές υψηλότερων αποδόσεων (RoTBV) και να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Βουλγαρία και στην Κύπρο, είναι ευθυγραμμισμένη η δeσμευτική συμφωνία που υπέγραψε η Eurobank με την AIK Banka a.d. Beograd («AIK») για την πώληση της θυγατρικής της στην Σερβία, Eurobank Direktna .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συναλλαγή αποτιμά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Direktna στα 280 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 50 μ.β. στο δείκτη CET 1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2022) που αντανακλά τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2023 και τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Η Eurobank Direktna έχει έδρα στο Βελιγράδι και δραστηριοποιείται σε 4 βασικούς τομείς: τη λιανική τραπεζική, τη τραπεζική μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, τη τραπεζική μικρών επιχειρήσεών και ψηφιακή τραπεζική ενώ διατηρεί ένα μερίδιο αγοράς με βάση το σύνολο του ενεργητικού της τάξης του 6%. Διαθέτει 1.600 υπαλλήλους, ένα δίκτυο 98 καταστημάτων και το μέγεθος του ισολογισμού της ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ.

Η Eurobank Direktna ανήκει κατά 70% στην Eurobank Holdings και κατά 30% στους παλαιούς μετόχους της Direktna Banka.

Η AIK Banka είναι ένα από τα πλέον διακεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα στην Σερβική αγορά με παράδοση άνω των 40 ετών και με 8.2% μερίδιο αγοράς με βάση το ενεργητικό.

Η UBS ενεργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Eurobank για την Συναλλαγή ενώ η BNP Paribas παρέχει την έκθεση για το εύλογο και το δίκαιο της αποτίμησης. Οι Milbank LLP και Živković Samardžić Law Office ενεργούν ως διεθνής και τοπικός νομικός σύμβουλος του πωλητή αντίστοιχα».

Στην ανακοίνωσή της, η Eurobank τονίζει εξάλλου ότι συμμετέχει στο εθνικό πένθος και εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Η δημοσιοποίηση της συναλλαγής και η έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελούν ρυθμιστική υποχρέωση.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

admin

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin