Image default
PIRAEUS BANK

Trastor: Έκδοση ΚΟΔ έως 250 εκατ. ευρώ – Θα καλυφθεί πλήρως από την Τράπεζα Πειραιώς

Στην έκδοση κοινού εμπραγμάτως ασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ποσού έως €250.000.000, και τη διάθεση του συνόλου (100%) των ομολογιών που πρόκειται να εκδοθούν, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, στην πλειοψηφούσα μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς, προχωρά η Trastor.

Σκοπός του ΚΟΔ είναι, μεταξύ άλλων, η αναχρηματοδότηση 4 εκ των υφιστάμενων δανείων της εταιρείας, και η απόκτηση του κτηρίου “THE 80” στην οδό Μιχαλακοπούλου αρ. 80, στην Αθήνα.

Η σχετική απόφαση ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης σήμερα.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο χορήγησε την κατ’ άρθρο 100 ν. 4548/2018, όπως ισχύει, ειδική άδεια για τη σύναψη συναλλαγής της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος και ειδικότερα τη σύναψη της σύμβασης κάλυψης του ΚΟΔ, μετά των παραρτημάτων της, και κάθε άλλης σύμβασης ή εγγράφου μεταξύ της Εταιρείας και της μετόχου Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με το ΚΟΔ. Αντικείμενο της σύμβασης κάλυψης αποτελεί η κάλυψη από τη μέτοχο τράπεζα του συνόλου (100%) των ομολογιών, εκάστης σειράς και επιμέρους έκδοσης, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του ΚΟΔ.

Η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την παροχή αδείας για την κατάρτιση της ως άνω συναλλαγής, ελήφθη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 101 παρ. 1 ν. 4548/2018, όπως ισχύει, με βάση την από 01/03/2023 συνημμένη στην ως άνω απόφαση, “Έκθεση Αξιολόγησης Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή”, την οποία συνέταξε ο ανεξάρτητος Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής, κ. Ελευθέριος Κουτσόπουλος (Α.Μ. ΣΟΕΛ: 44651), της ελεγκτικής εταιρείας “Grant Thornton” και σύμφωνα με την οποία η συναλλαγή αξιολογείται δίκαιη και εύλογη για την Εταιρεία και κάθε άλλο μέτοχο αυτής που δεν αποτελεί συνδεδεμένο μέρος.

Η εν λόγω συναλλαγή υπηρετεί το εταιρικό συμφέρον, δεδομένου ότι συμβάλλει στην εξυπηρέτηση και προαγωγή του σκοπού της Εταιρείας και είναι δίκαιη και εύλογη για την Εταιρεία και τους μετόχους αυτής.

H πλειοψηφούσα μέτοχος Τράπεζα Πειραώς προέβη σε δήλωση, κατ’ άρθρο 100 παρ. 3 του Ν. 4548/2018, σύμφωνα με την οποία, δεν προτίθεται να ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει αυτή το ζήτημα της παροχής της ειδικής άδειας του άρθρου 99 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει. Δεδομένου ότι η ανωτέρω αναφερόμενη βασική πλειοψηφούσα μέτοχος κατέχει ποσοστό πλέον του 98% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και το καταστατικό της Εταιρείας δεν προβλέπει μειωμένο ποσοστό για την άσκηση του δικαιώματος του άρθρου 100 παρ. 3 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, δεν υφίσταται άλλος μέτοχος που να κατέχει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας τουλάχιστον 5%, ώστε να δύναται να ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει για το ζήτημα αυτό.

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης

admin

Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ τιμή διάθεσης

admin

Υπερκάλυψη 10 φορές στο placement της Πειραιώς – Στα 14 δισ. ευρώ οι προσφορές

admin

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών – Πώς θα διατεθεί το 22%+5% του ΤΧΣ

admin

Τρ. Πειραιώς: Γιατί ο δείκτης αγροτικών προϊόντων κινείται πτωτικά τον Φεβρουάριο εν αντιθέσει με τον δείκτη εμπορευμάτων

admin

Νέα κεντρικά γραφεία για την Τράπεζα Πειραιώς – Πού θα μετακομίσει

admin

Το σχέδιο της Πειραιώς για την ψηφιακή τράπεζα Snappi

admin

Οι συστάσεις 8 οίκων για την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Χρ. Μεγάλου: Ρεκόρ ισχυρών αποτελεσμάτων για την Τράπεζα Πειραιώς το 2023

admin

Στην τελική ευθεία το placement της Πειραιώς

admin