Image default
BLOOMBERG

Ουίλσον (Morgan Stanley): Το ράλι των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα

Ανθεκτικότερο του αναμενόμενου είναι το ράλι των μετοχών σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley Μάικ Ουίλσον, ο οποίος πλέον βλέπει χώρο για νέα ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα.

«Οι αγορές επιβίωσαν από ένα κρίσιμο τεστ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό το bear market ράλι δεν έχει τελειώσει ακόμα», ανέφερε σε σημείωμά του προς τους επενδυτές.

Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον Ουίλσον θα πρέπει το δολάριο να συνεχίσει να υποχωρεί.

Σταθερά πτωτική θα είναι η πορεία των αμερικάνικων μετοχών μέχρι το τέλος του 2023.

Παραμένει ο κίνδυνος

Για την Morgan Stanley, το όριο πάνω από το οποίο θα ξεκινήσουν και πάλι οι πιέσεις στην αγορά είναι οι 4.150 μονάδες στον S&P 500. Δηλαδή 2,5% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Παρ’ όλα αυτά ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας προειδοποίησε ότι μεσοπρόθεσμα ο δείκτης θα πέσει, ενώ σε προηγούμενο σημείωμά του είχε αναφέρει ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας για τις αγορές.

Παραμένοντας πιστός στην απαισιόδοξη οπτική του, ο Ουίλσον, απευθυνόμενος προς τους επενδυτές, ανέφερε ότι η ανταμοιβή συνεχίζει να είναι κατώτερη των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουν.

Κι αυτό το αποδίδει στα απογοητευτικά αποτελέσματα που θα συνεχίσουν να έχουν οι εταιρείες και τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως από την αγορά.

Η εκτόξευση του Nasdaq και οι προειδοποιήσεις

«Το χάσμα μεταξύ των κερδών και των ταμειακών ροών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 25 χρόνια, λόγω του πλεονάζοντος αποθέματος και του κεφαλαιοποιημένου κόστους, το οποίο δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί» ανέφερε.

Οι αγορές «μπήκαν» με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, με τον S&P 500 να έχει καταγράψει άνοδο 5,4%, ενώ ο Nasdaq 100, ο οποίος βυθίστηκε την προηγούμενη χρονιά εμφάνισε εντυπωσιακή άνοδο πάνω από 12%, με τη βοήθεια της φρενίτιδας που προκλήθηκε για την τεχνητή νοημοσύνη χάρη στο λανσάρισμα εργαλείων όπως το ChatGPT.

Οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από την επιθετική ρητορική των αξιωματούχων της Fed, οι οποίοι επιμένουν ότι τα επιτόκια θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν, με τις προβλέψεις πλέον να επανέρχονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Morgan Stanley, η JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, ανέφερε ότι η κινητικότητα των επενδυτών θα πρέπει να στοχεύσει στο να μειωθεί η έκθεση τους, καθώς η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, η οποία θεωρείται δεδομένη, δεν θα επιτρέψει ασφαλή έξοδο με καθυστερημένες κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα MLIV Pulse: Τα μετρητά αποτελούν κερδοφόρα στρατηγική το 2023

Σχετικα αρθρα

Cargill και Viterra σταματούν τις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία

admin

Το επόμενο κεφάλαιο της ενεργειακής κρίσης της Ευρώπης – Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού για το φυσικό αέριο

admin

UBS: Αιφνιδιαστική αλλαγή ηγεσίας – Επαναφέρει τον Ermotti στη θέση του CEO

admin

Mercedes-Benz: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ πουλά μετοχές αξίας 1,4 δισ. ευρώ

admin

Breitling: Στο top 10 των κορυφαίων ελβετικών ρολογιών

admin

Societe Generale, BNP Paribas: Έφοδοι σε γαλλικές τράπεζες για φορολογική απάτη – Πρόστιμα άνω του 1 δισ. ευρώ

admin

Άρωμα γυναίκας στην Diageo: Νέα CEO αναλαμβάνει η Debra Crew

admin

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια

admin

Bloomberg: Η Σνάμπελ πίεζε για αναφορά μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ

admin

Στα δικαστήρια με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

admin

Ουίλσον (Morgan Stanley): Γιατί οι αγορές απειλούνται από απότομη βουτιά

admin

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin