Image default
Αγορές

Επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις Πάουελ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις Πάουελ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (7/3) οι ευρωαγορές, με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, να λειτουργούν ως «βαρίδι». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έδωσε «σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων, με το «ταβάνι» να τίθεται υψηλότερα απ’ ότι υπολογιζόταν μέχρι πρόσφατα.

Με βάση τα παραπάνω, τα δεδομένα πλέον αλλάζουν και φαβορί θεωρείται μία αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης και όχι κατά 25, όπως ήλπιζαν οι επενδυτές. «Η Fed ίσως χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγαλύτερα “βήματα” εάν οι εισερχόμενες πληροφορίες απαιτούν σκληρότερα μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πάουελ ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της αμερικανικής Γερουσίας. Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο πριν τις συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ αργότερα αυτό τον μήνα, με τις αγορές να προεξοφλούν νέες και πιο ισχυρές αυξήσεις επιτοκίων.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,77% και έκλεισε στις 460,60 μονάδες, με τους κλάδους του real estate (-2,3%) και της τεχνολογίας (-1,8%) να αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,60% στις 15.559,53 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,13% στις 7.919,48 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,46% στις 7.339,27 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 διολίσθησε 1,05% στις 9.411,10 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB έχασε 0,67% στις 27.761,57 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, μετά την αύξηση κατά 3,4% που αναθεωρήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν απροσδόκητα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 1,1% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, έναντι δημοσκόπησης του Reuters που προέβλεπε συρρίκνωση 0,3%.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • FED
  • Τζερόμ Πάουελ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
  • Stoxx 600
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • τιμές κατοικιών

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin