Image default
Ευρώπη

Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων στην Ταϊβάν 2023

Η 67η συνεδρία της Επιτροπής για το Στάτους των Γυναικών του ΟΗΕ, CSW (CSW67) θα πραγματοποιηθεί αυτοπροσώπως φέτος από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου. Το θέμα προτεραιότητας θα είναι «η καινοτομία και η τεχνολογική αλλαγή και η εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και κορίτσια.”

Η Ταϊβάν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Κατά τη διάρκεια της CSW67, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ταϊβάν θα προωθήσουν πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων. Σε παράλληλες εκδηλώσεις, θα γνωστοποιηθούν τα επιτεύγματα της Ταϊβάν για την ισότητα των φύλων. Αυτές οι ενέργειες θα συνεχίσουν να εξυψώνουν την εικόνα της Ταϊβάν.

Παράλληλα με την CSW67, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Ίδρυμα Προώθησης και Ανάπτυξης των Δικαιωμάτων των Γυναικών θα πραγματοποιήσουν διάφορες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εβδομάδας Ισότητας των Φύλων στην Ταϊβάν.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό και Πολιτιστικό Γραφείο της Ταϊπέι (TECO) στη Νέα Υόρκη στις 19:00 (EST) στις 7 Μαρτίου. Στους παρευρισκόμενους θα περιλαμβάνονται διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από διπλωματικούς συμμάχους της Ταϊβάν, από την Ταϊβάν από το εξωτερικό, ΜΚΟ και την αντιπροσωπεία στην CSW67 της Ταϊβάν.

Με θεματικές ταινίες και μια υβριδική επίδειξη μόδας «πολλαπλών», η εκδήλωση θα υπογραμμίσει τη δέσμευση της Ταϊβάν στην ισότητα των φύλων και θα παρουσιάσει τις επιτυχίες που έχουν επιτύχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας που εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη και την ισότητα των φύλων.

Η προώθηση της ισότητας των φύλων στην ψηφιακή εποχή θα πραγματοποιηθεί στο TECO στη Νέα Υόρκη στις 18:30 (EST) στις 9 Μαρτίου. Σύμφωνα με το θέμα της CSW67, θα τονίσει τις πρωτοβουλίες των ΜΚΟ της Ταϊβάν, καθώς και τις έμφυλες καινοτομίες στην επιστήμη και Τεχνολογία.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από χώρες διπλωματικούς συμμάχους της Ταϊβάν και διεθνείς ΜΚΟ θα μιλήσουν για θέματα όπως η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και η ισότητα των φύλων, η βελτίωση της συμμετοχής των γυναικών στη λήψη αποφάσεων στην ψηφιακή εποχή και η επείγουσα ανάγκη για ένταξη στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Στη φετινή CSW67, από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν 31 παράλληλες εκδηλώσεις από ΜΚΟ της Ταϊβάν, με 16 αυτοπροσώπως εκδηλώσεις και 15 εικονικές εκδηλώσεις.

Οι ΜΚΟ της Ταϊβάν θα μοιραστούν τις πρακτικές εμπειρίες και τις προτάσεις τους σχετικά με την απελευθέρωση των γυναικών από την έμφυλη βία που διευκολύνεται από την τεχνολογία και να τις κάνουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους μέσω της τεχνολογίας.

Σχετικα αρθρα

Σοκολάτα από παιδιά-σκλάβους

admin

Κίνα: Απαλλαγή θεωρήσεων για τον διευρυμένο «κύκλο φίλων»

admin

Σιτηρά: «Ευνοημένος» σιτοβολώνας η Ουκρανία, κρατάει ψηλά τις εξαγωγές της, αλλά εξοργίζει

admin

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Στρατηγική σχέση μεταξύ ΕΕ και Αυστραλίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες

admin

Διασφαλίσεις έναντι των ουκρανικών εισαγωγών ζητούν τα κράτη-μέλη

admin

Η Ρωσία δε θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ αλλά τα F-16 θα καταρριφθούν τονίζει ο Πούτιν

admin

Bruegel: Η ΕΚΤ μπορεί να πυροδοτήσει στασιμότητα για όλη την Ευρωζώνη

admin

Και η Γαλλία εξοπλίζεται με νόμο για την αντιμετώπιση της ανάμειξης ξένων κρατών στο εσωτερικό της

admin

Ευρωεκλογές: Η ιταλική κεντροαριστερά συσπειρώνεται πίσω από τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin