Image default
Επιχειρήσεις

Coinbase: Χρήστης έχασε 96.000 δολ. – Η εταιρεία λέει ότι δεν ευθύνεται

Μήνυση στην Coinbase υπέβαλε ένας κάτοχος λογαριασμού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων καθώς ισχυρίζεται ότι στην προσπάθειά του να ανακτήσει 96.000 δολάρια, τα χρήματα αυτά εκλάπησαν λόγω παραβίαση ασφαλείας. Από την πλευρά της η Coinbase αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν είναι υπεύθυνη.

Συγκεκριμένα, ο Τζάρεντ Φέργκιουσον από το Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας του τον Μάιο, το οποίο περιέγραφε ένα αίτημα αλλαγής κάρτας SIM που δεν είχε κάνει. Όταν αποκατέστησε την υπηρεσία στο iPhone του την επόμενη ημέρα με μια νέα κάρτα, ο Φέργκιουσον δήλωσε ότι έμαθε ότι σχεδόν όλες οι οικονομίες της ζωής του είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό του στην Coinbase.

Ο Φέργκιουσον υποστηρίζει ότι σύμφωνα με πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους, η Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, φέρει ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις. Όμως η εταιρεία αρνήθηκε να τον αποζημιώσει, λέγοντας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης και των κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι δική του ευθύνη, σύμφωνα με την αγωγή. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια με την αποστολή ενός κωδικού, συνήθως στο τηλέφωνο ή στο - του χρήστη.

«Σημειώστε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, των κωδικών πρόσβασης, των κωδικών 2FA και των συσκευών σας», έγραψε η Coinbase στον Φέργκιουσον, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. «Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Coinbase αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την παραβίαση των λογαριασμών των πελατών της», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Φέργκιουσον ισχυρίζεται ότι η διαδικασία ασφαλείας της Coinbase αποτυγχάνει να επισημάνει και να κρατήσει «προφανώς δόλιες και μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές». Λέει ότι ο λογαριασμός του άδειασε σε λιγότερο από οκτώ ώρες από μια νέα συσκευή, αμέσως μετά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης και από μια διεύθυνση IP που δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με τον λογαριασμό του.

Η Coinbase ανέφερε σε δήλωση που έστειλε με - την Τρίτη ότι διαθέτει μια «ομάδα ασφαλείας παγκόσμιας κλάσης» που λαμβάνει εκτεταμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί των πελατών της παραμένουν ασφαλείς.

«Η Coinbase ενθαρρύνει επίσης τους πελάτες να λαμβάνουν πρόσθετε μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών τους λογαριασμών και πληροφοριών εκτός της Coinbase», ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

Θαλάσσια ρύπανση: Τα πλαστικά στους ωκεανούς μπορεί να τριπλασιαστούν ως το 2040

Η ΕΕ βάζει στον «πάγο» τη δημοσιονομική «χαλαρότητα»

ΑΣΕΠ: 170 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Αθηναίων – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Σχετικα αρθρα

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Έκλεισε το deal για την εξαγορά της Ακτωρ

admin

Adidas: Αποσύρει την ένσταση για το λογότυπο του Black Lives Matters

admin

Μαξίμου: Μητσοτάκης και Δήμας συναντήθηκαν με τους ιδρυτές της Augmenta (pic)

admin

MIG: Στα €7,1 εκατ. ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες

admin

Vodafone: Αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων άνω των €50 εκατ. για την ψηφιοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από την Έκτακτη ΓΣ η σύσταση της «Μεταλιγνιτική Α.Ε.»

admin

ΣΕΒ: Συνεργασία μεταξύ παρόχων υπηρεσιών υγείας, startups και πανεπιστημιακών spin-offs

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δυο εβδομάδες παράταση στη Δημόσια Πρόταση για MIG

admin

Attica Group: Στα €17,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022 – Αύξηση 52% στον κύκλο εργασιών

admin

KLM: Το καλοκαίρι του 2023 θα πετά σε 165 προορισμούς

admin

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνουν σταθμοί LNG στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

admin

Wolt: Επεκτείνει την παρουσία της στο Ρέθυμνο της Κρήτης

admin