Image default
Οικονομία

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανησυχία επιχειρηματιών για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό

Βαριά είναι η σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, όπου συμμετέχει η Ελλάδα, με σύγχρονες και φρέσκες εικόνες από άγνωστους  στον μέσο Γερμανό προορισμούς, από τη Σαμοθράκη και τα Τζουμέρκα μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, θελκτικά τουριστικά πακέτα αλλά και προβολή κλασικών αγαπημένων τουριστικών προορισμών όπως η Κρήτη.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, όμως, όπως σημείωσε, «εμείς παρόλα αυτά είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για τον τουρισμό», έναν κλάδο που αποτελεί «πηγή χαράς και αισιοδοξίας» για την Ελλάδα.

«Η πολιτεία έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για τα Τέμπη και έχει ήδη προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον και να αποδοθούν οι ευθύνες στην ολότητά τους» ανέφερε μετά από ερώτηση της DW. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «δεν θα αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας» διότι η Ελλάδα διαθέτει ένα «εξαιρετικό επίπεδο παροχής υπηρεσιών τουρισμού».

Προβληματισμός και σε τοπικούς φορείς

Από την άλλη πλευρά διάχυτη είναι η θλίψη και η ανησυχία ιδιαίτερα σε τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες  για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην εικόνα της Ελλάδας στο τουριστικό κοινό. Υπάρχουν περιοχές π.χ. στη Θεσσαλία που αξιοποιούν το τρένο τα τελευταία χρόνια για ενδιαφέροντα βιώσιμα και οικονομικά τουριστικά πακέτα εναλλακτικών διαδρομών και οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό για το μέλλον τους. Οι ακυρώσεις ξένων τουριστών μετά το οδυνηρό δυστύχημα στα Τέμπη είναι βέβαια μηδαμινές έως ελάχιστες προς το παρόν, ωστόσο όλοι στην περιοχή -και όχι μόνο- ευελπιστούν σε γρήγορη αποκατάσταση του δικτύου με άμεση υλοποίηση της ψηφιοποίησής του.

Όπως ανέφεραν στην DW εκθέτες από την Αλεξανδρούπουλη και την Καβάλα, μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο η πικρή αλήθεια είναι ότι είναι σε όλους είναι γνωστό προ πολλού ότι το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ιδίως στην περιφέρεια, είναι απαξιωμένο σε αντίθεση πχ. με τους σύγχρονους οδικούς κόμβους της Εγνατίας ή της Ιονίας Οδού.

Όπως είναι επίσης δεδομένο για τον τουριστικό κόσμο ότι οι ξένοι τουρίστες δεν προτιμούν το τρένο στην Ελλάδα για πολλούς λόγους: είτε γιατί δεν το γνωρίζουν, είτε γιατί φτάνουν απευθείας αεροπορικώς στους προορισμούς τους, είτε γιατί ενοικιάζουν αυτοκίνητα.

- Deutsche Welle

Σχετικα αρθρα

Βουλή: «Πολεοδομία» για τουριστικές επενδύσεις – Διευκολύνεται η παραχώρηση τουριστικών λιμένων

admin

Παράγωγα: Περαιτέρω υποχώρηση στο ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ του 25αρη τρέχουσας σειράς

admin

Αύξηση εσόδων από φόρους & εισφορές αλλά και πιέσεις σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων και ασφαλισμένων

fastpath

Πιθανή η επιστροφή από το 2022 σε πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής – Καμπανάκι για εξωτερικό έλλειμμα

admin

Ολοταχώς για διασύνδεση ταμειακών- POS

admin

Έρχεται νέος γύρος αυξήσεων τιμών στα σούπερ μάρκετ

admin

Παραγγελίες πλοίων: Στους Έλληνες η μερίδα του λέοντος

fastpath

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη στον χώρο του real estate

admin

UniCredit για Ελλάδα: Ανάπτυξη 1,4% για το 2023  – «Μάλλον απίθανη» μονοκομματική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

admin

ΤΑΙΠΕΔ: D Marinas Hellas – ΤΕΜΕΣ προτιμητέος επενδυτής για τη Mαρίνα Πύλου

admin

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» στην επιστροφή πρώην λιγνιτικών εκτάσεων στο Δημόσιο

admin

Έρευνα ΕΒΕΑ: «Αισιόδοξη για το μέλλον μία στις δυο επιχειρήσεις»

fastpath