Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Η Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒ-»

Την αξιολόγηση ΒΒ- της ΔΕΗ, με σταθερές προοπτικές, επιβεβαίωσε η Fitch συμπεριλαμβάνοντας στις εκτιμήσεις του το deal με την Enel Romania.  Ο οίκος χαρακτηρίζει πιστωτικά ουδέτερη την εξαγορά της Enel Romania. Τo deal επιταχύνει την ισχύ της ΔΕΗ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυξάνει τη γεωγραφική διαφοροποίησή της, ενισχύοντας το cash flow και την κερδοφορία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η αξιολόγηση αντανακλά το ευμετάβλητο ρυθμιστικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα, την υψηλή μόχλευση και τις ολοένα και πιο αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) της εταιρείας καθώς προσπαθεί να μεταβεί σε ένα πιο καθαρό ενεργειακό μείγμα και να απομακρυνθεί από τον λιγνίτη.

Tο ενοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της ΔΕΗ και η αυξανόμενη παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να συμβάλουν στη σταδιακή μείωση του ρίσκου από την ευμετάβλητη τιμή στην αγορά χονδρικής και τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση των αναλυτών της Fitch για σταθερά κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) προς χρέος στο 5.7x την περίοδο 2021-2026.

H Fitch προβλέπει ότι οι επισφαλείς απαιτήσεις υποχώρησαν στα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021 και θα μειωθούν περαιτέρω στα 1,9 δισ. το 2026 από 2,9 δισ. το 2019.

Όσον αφορά τα EBITDA από τις συμβατικές πηγές ενέργειας η Fitch προβλέπει ότι θα υποχωρήσουν στα 200 εκατ. ευρώ ως το 2026 από 360 εκατ. το 2021, ενώ τα EBITDA από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξηθούν σε περίπου στα 380 εκατ. ευρώ το 2026 από 19 εκατ. το 2021.

 

 

Σχετικα αρθρα

Νέο γραφείο στην Αθήνα άνοιξε η Cegeka

admin

Ελ. Βενιζέλος: Θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2024

admin

Mytilineοs: Πώς διαβάζουν οι αναλυτές αποτελέσματα και dual listing

admin

Πρωτοβουλία για ψηφιακή ενδυνάμωση της νέας γενιάς από την Microsoft

admin

NBG Securities: Εξαιρετικές προοπτικές για την Mytilineos- Τιμή-στόχος τα €50

admin

Interwood: Καλύφθηκε κατά 90,64% η ΑΜΚ

admin

Επένδυση στη μονάδα της Ρουμανίας από την Isomat

admin

Νέο κατάστημα στην Κόρινθο άνοιξε η Nobacco

admin

ΧΑ: Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1437 µονάδων

admin

Deal Ελληνικής Τράπεζας με την CNP για τις θυγατρικές σε Κύπρο και Ελλάδα

admin

Mytilineos: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024

admin