Image default
Ευρώπη

ISW: Η Gazprom χρηματοδοτεί την ίδρυση νέας ρωσικής μονάδας μισθοφόρων

Η ρωσική κρατική ενεργειακή εταιρεία Gazprom χρηματοδοτεί τη στρατολόγηση μισθοφόρων για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Σε έκθεσή του για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, το Αμερικανικό think tank, επικαλούμενο ρωσικές πηγές, γράφει ότι η θυγατρική της Gazprom, «Gazprom Neft», είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση του μισθοφορικού ένοπλου σχηματισμού που θα υπάγεται στο Κρεμλίνο και θα πολεμήσει στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία προσπαθεί να προσελκύσει νεοσύλλεκτους με μηνιαίο μισθό 400.000 ρούβλια (περίπου 5.000 ευρώ), συν «μπόνους απόδοσης». Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοφόροι θα μπορούν να κερδίζουν συνολικά έως και 600.000 ρούβλια (7.500 ευρώ) τον μήνα.

Ο μισθός αυτός είναι διπλάσιος από αυτά που προσφέρει ο διαβόητος όμιλος Wagner, ο οποίος υποστηρίζει επίσης τα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία.

Ρώσοι μπλόγκερς δήλωσαν ότι η Gazprom Neft συγκροτεί μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία (PMC) και αναπτύσσει τους μισθοφόρους στην κατεχόμενη Περιφέρεια του Ντονέτσκ. «Η επιχείρηση στρατολόγησης της Gazprom Neft προκάλεσε ενδιαφέρον στην πόλη του Ντονέτσκ, δεδομένου ότι η εταιρεία προσφέρει  μηνιαίο μισθό 400.000 ρουβλίων (περίπου 5.260 δολάρια ) και πρόσθετη αποζημίωση για μπόνους απόδοσης», αναφέρουν Ρώσοι μπλόγκερς. «Η Gazprom Neft επιχειρεί να ανταγωνιστεί την ομάδα Wagner για προσλήψεις από την Περιφέρεια Ντονέτσκ, δεδομένου ότι η Wagner διεξάγει επίσης τη δική της εκστρατεία στρατολόγησης στην περιοχή.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε εξουσιοδοτήσει στις 6 Φεβρουαρίου την Gazprom Neft να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό οργανισμό ασφάλειας για την προστασία της ρωσικής ενεργειακής υποδομής.

Η Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών σημείωσε προηγουμένως ότι η δημιουργία της νέας μονάδας μισθοφόρων από την Gazprom Neft ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια του Κρεμλίνου να παραγκωνίσει τον χρηματοδότη του Ομίλου Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν και να περιορίσει την εξάρτηση του Κρεμλίνου από τις δυνάμεις του. Το τελευταίο διάστημα, ο Πριγκόζιν είχε συγκρουστεί ανοικτά άλλωστε με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin