Image default
Αγορές

Σημαντικές απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» οι τράπεζες

Σημαντικές απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» οι τράπεζες

Ισχυρά πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (13/3), καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως επικεντρώνονται στις επιπτώσεις από την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley, αλλά και της Signature Bank.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν 0,9%, ενώ λίγο καλύτερα τα πηγαίνουν οι τεχνολογικές που καταγράφουν μικρή άνοδο 0,3%.

Η HSBC ανακοίνωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι θα αγόραζε τον βρετανικό βραχίονα της SVB που εστιάζει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας για 1 λίρα. Οι καταθέσεις των πελατών θα προστατεύονται ως μέρος της συμφωνίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι η δράση ελήφθη «για να σταθεροποιηθεί η SVBUK, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των τραπεζικών υπηρεσιών, ελαχιστοποιώντας την αναστάτωση στον τεχνολογικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου και υποστηρίζοντας την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι καταθέτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους.

Την Παρασκευή, οι ρυθμιστικές αρχές επενέβησαν στη Silicon Valley Bank έπειτα από τεράστιες αναλήψεις μια ημέρα νωρίτερα. Όλοι οι καταθέτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από τη Δευτέρα, σύμφωνα με κοινή δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών, της Federal Reserve και της FDIC.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν και τη Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη, τράπεζα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση της τραπεζικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2,53% στις 442,60 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 2,89% στις 14.992,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 2,75% στις 7.022,43 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 2,31% στις 7.569,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει ισχυρή πτώση 4,38% στις 26.063 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 4,32% στις 8.892,89 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να υποχωρεί 3,05 στις 5.840,26 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    admin

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin