Image default
Ευρώπη

Νέο ταμείο Ασφάλειας ανακοίνωσε η Μεγάλη Βρετανία

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο στερλίνες θα διατεθούν στο UK Integrated Security Fund, ένα νέο ταμείο ασφαλείας που θα προορίζεται για την εσωτερική ασφάλεια και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων πηγών αστάθειας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ.

Το ταμείο, που ονομάζεται επίσης UKISF, έχει ως στόχο να «βοηθήσει να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλές» και να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες πηγές «αστάθειας και ανασφάλειας». Θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο Ταμείο για τις Συγκρούσεις, τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια (CSSF) και θα χρηματοδοτεί έργα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο σύνθετες προκλήσεις εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του.

«Το νέο Integrated Security Fund θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να υλοποιήσει τις βασικές προτεραιότητες μιας ολοκληρωμένης αναθεώρησης, από την προώθηση της ασφάλειας σε εύθραυστα κράτη έως την αποτροπή απειλών στον κυβερνοχώρο και την απόδοση ευθυνών στους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι.

Η αποκάλυψη της καινούργιας ολοκληρωμένης αναθεώρησης  έχει δρομολογηθεί ώστε να συμπέσει με την επίσκεψη του Σουνάκ στο Σαν Ντιέγκο για να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα σε μια αμυντική συμφωνία-ορόσημο, το AUKUS, με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Το UKISF θα υποστηρίξει επίσης το έργο της νέας Πρωτοβουλίας Οικονομικής Αποτροπής (EDI), η οποία αντιμετωπίζει την παράκαμψη κυρώσεων σε όλες τις εμπορικές, μεταφορικές και οικονομικές κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα διατεθούν περίπου 50 εκατομμύρια λίρες για τη βελτίωση της επιβολής του καθεστώτος κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και την προετοιμασία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πιθανών εχθρικών ενεργειών.

Σχετικα αρθρα

Bitcoin Halving: «Πέτα… τα μισά απ’το τρένο» – Τι είναι και πώς θα επηρρεάσει την τιμή του

admin

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ευκάλυπτος: Το οικολογικό δίλημμα της Πορτογαλίας

admin

Νέα ζώνη χωρίς βενζίνη και ντίζελ εντός της Στοκχόλμης

admin

Απίθανη η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη εντός 2025

admin

Μια «δύσκολη» Σύνοδος Κορυφής: Εκτός συμπερασμάτων εταιρικός φόρος, ενιαία εποπτεία

admin