Image default
Πολιτική

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη και τη σύμβαση 717

Τέμπη - συνεδρίαση

Your browser does not support the audio element.

Ενημέρωση από Χρυσοχοϊδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και Γεραπετρίτη- Η συνεδρίαση σχετικά με τα Τέμπη ορίστηκε για τις 11 το πρωί της Δευτέρας

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση. 

Νωρίτερα, τη διάθεσή του να είναι παρών στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε δηλώσει  ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

Η ΝΔ υπέβαλε αίτημα σύγκλησης της επιτροπής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία των έργων στο σιδηρόδρομο, αλλά και για τη σύμβαση 717, οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο κ.Χρήστος Σπίρτζης

Δείτε την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής: 

Αίτημα ΝΔ

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει». 

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

ιώτης.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin