Image default
Οικονομία

ΕΔΣΝΑ: Διαγωνισμός 125 εκατ. ευρώ για leasing 65+65 ηλεκτρικών απορριμματοφόρων

«Τρέχει» διαδικασία για την προμήθεια, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης οκταετούς διάρκειας, ηλεκτρικών ευέλικτων 65+65 απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων και αντίστοιχων φορτιστών. Ανεβαίνει το «πακέτο» με την προαίρεση.

Σε επίπεδα άνω των 125 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) υπολογίζεται το κόστος για την προμήθεια από τον ΕΔΣΝΑ, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing) οκταετούς διάρκειας, ηλεκτρικών ευέλικτων απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων και φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, εφόσον ενεργοποιηθεί και η σχετική προαίρεση (65 + 65 οχήματα). Ειδικότερα, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για την ενίσχυση της λειτουργίας του υφιστάμενου Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-Μέλη του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τον ΕΔΣΝΑ, η επιλογή της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι απαραίτητη, στο πλαίσιο τόσο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για άμεση μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, όσο και της επίτευξης των στόχων του εθνικού σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Ειδικότερα για τη δυνατότητα συλλογής βιοαποβλήτων από σημεία και περιοχές των Δήμων, όπου η πρόσβαση μεγάλων απορριμματοφόρων οχημάτων -όπως αυτά που ήδη διαθέτει ο ΕΔΣΝΑ για την συλλογή βιοαποβλήτων- είναι αδύνατη, κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια ευέλικτων ηλεκτρικών απορριμματοφόρων οχημάτων, τα οποία θα μπορούν να κινηθούν στις περιοχές αυτές και να συλλέξουν τα βιοαπόβλητα με χρήση των δίτροχων καφέ κάδων.

  • Διαβάστε ακόμα: Απόβλητα – Ανακύκλωση: Διαγωνισμοί 65 εκατ. ευρώ από τον ΕΔΣΝΑ

Οι δύο συμβάσεις – ομάδες

Ειδικότερα, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια εξήντα πέντε (65) ηλεκτρικών ευέλικτων απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων, τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας 4 m³ με σύστημα πλύσης κάδων και σύστημα ταυτοποίησης και ζύγισης κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, για το Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων, με δικαίωμα προαίρεσης προμήθειας μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) οκταετούς διάρκειας επιπλέον εξήντα πέντε (65) ίδιων οχημάτων. Το κόστος με το ΦΠΑ ανέρχεται σε 58,43 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη είναι και η δαπάνη για την προαίρεση.

Επίσης, η σύμβαση περιλαμβάνει και την προμήθεια μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) οκταετούς διάρκειας, εξήντα πέντε (65) φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, με δικαίωμα προαίρεσης προμήθειας μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) οκταετούς διάρκειας επιπλέον εξήντα πέντε (65) ίδιων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Το κόστος (με ΦΠΑ) ανέρχεται σε 4,35 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η δαπάνη για την ενεργοποίηση προαίρεσης (επιπλέον 65 φορτιστές).

  • Διαβάστε ακόμα: Περιβαλλοντικά έργα: ΗΛΕΚΤΩΡ – W.A.T.T. προχωρούν για 4ετή σύμβαση 95 εκατ. ευρώ στη Δ. Αττική

Το κόστος – Προσφορές 21 Απριλίου

Αρα, το συνολικό κόστος με ΦΠΑ και ενεργοποίηση προαίρεσης μπορεί να φτάσει για 8 έτη στα 125,57 εκατ. ευρώ. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της προμήθειας των ειδών (αρχικής σύμβασης και προαίρεσης) είναι 12 μήνες. Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε για τις 21/04/2023. Φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι ο ΕΔΣΝΑ και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους του συνδέσμου. Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 108 μήνες, αρχής γενομένης από την επόμενη της σύναψής της. Εντός των δώδεκα (12) πρώτων μηνών πρέπει να παραδοθεί ο εξοπλισμό στο σύνολό του, ενώ η 8ετής διάρκεια μίσθωσης του εξοπλισμού αρχίζει από την ημερομηνία παραλαβής του και λήγει με την παρέλευση 8 ετών από αυτήν.

Σχετικα αρθρα

Πηγές αγοράς για καύσιμα: Η μικρή πτώση στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη

fastpath

Αυτοκινητόδρομος «Ιωάννινα – Κακαβιά»: «Άρωμα» εμπλοκής στον διαγωνισμό των 310 εκατ. ευρώ – Η «κοινοπραξία των μικρών»

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Μια δεκαετία ανάπτυξης κινδυνεύει να χάσει η παγκόσμια οικονομία

fastpath

Γιατί μειώθηκαν καταθέσεις και χορηγήσεις τον Φεβρουάριο

admin

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Δεν θα μειώσει τα επιτόκια φέτος η Fed

admin

Handelsblatt: Απόβαση του Ιβάν Σαββίδη στα ελληνικά λιμάνια!

admin

Από 60 – 200 ευρώ η επιχορήγηση για τη μετατροπή κτηρίων σε “έξυπνα” (ευρυζωνικές συνδέσεις, “έξυπνοι” μετρητές)

admin

Σύνοδος υπ. Ενέργειας: «Ναι» της Ελλάδας στον νέο «κόφτη» κατανάλωσης αερίου – Υπέρ ριζικών αλλαγών στον ηλεκτρισμό

fastpath

Real Estate: Πόσο νοικιάζονται τα γραφεία – Η «εικόνα» σε βασικούς οδικούς άξονες, οι ταχύτητες και το Airbnb

admin

Η Alpha Bank συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος

admin

Γιατί οι καταθέτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αναμείνατε στο… ακουστικό σας

admin