Image default
Τοις Μετρητοίς

Aegean Airlines: Προσπέρασε πλέον το 2019

Να λοιπόν που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και συνάμα εθνικός αερομεταφορέας η Aegean Airlines (ΑΡΑΙΓ) κατάφερε να περάσει δια πυρός και σιδήρου μέσα από την επώδυνη πανδημική κρίση και να έρχεται σήμερα να ανακοινώνει διπλασιασμό στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών για το 2022 σε σχέση με το 2021 κλείνοντας  στα  1,34 δισ. ευρώ, ο οποίος όμως περνάει πλέον μπροστά κατά 2%  από αυτόν του 2019.

Η Aegean όπως όλα δείχνουν έκλεισε την πανδημική παρένθεση και τα ζημιογόνα αποτελέσματα τραβώντας μια πρώτη σημαντική γραμμή καθαρής κερδοφορίας  της τάξεως των 106,8 εκατ. ευρώ από ζημιές -57,6 εκατ. ευρώ το 2021 με το μέσο έσοδο μάλιστα ανά χιλιομετρική θέση να φτάνει τα 8,3 ευρώ από τα 6,4 ευρώ που ήταν το 2021 πραγματοποιώντας μια ισχυρή αύξηση κατά +30% περίπου.

Προσοχή, ο όμιλος που έχει μια κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό στα 648 εκατ. ευρώ έχει ταμειακά διαθέσιμα στις 31.12.2022 στα 463,7 εκατ. ευρώ με το  σύνολο όμως των περιουσιακών του  στοιχείων να έχει ξεπεράσει πλέον τα 2 δισ. ευρώ από τα 1,54 δισ. ευρώ που ήταν το 2021. Για το 2023 τώρα ο όμιλος, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα στα τέλη του περασμένου χρόνου όταν η μετοχή λάμβανε τιμές στα 5,40 ευρώ,  ετοιμάζεται για υπερπτήση  με ότι αυτό φυσικά θα σημάνει και για τη τιμή της μετοχής.

Η Aegean που θα επιχειρεί πλέον με 76 αεροπλάνα προσφέροντας  συνολικά 18 εκατ. θέσεις με τα  αεροσκάφη νέας τεχνολογίας να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου ανά προσφερόμενη θέση μόνο μπροστά πλέον έχει να κοιτάει. Οι πρώτες ενδείξεις λοιπόν για το τρέχον έτος είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικές με τους επιβάτες στις πτήσεις εξωτερικού κατά τους δύο πρώτους μήνες, αλλά και τις πωλήσεις εισιτηρίων για το καλοκαίρι να υπερβαίνουν κατά πολύ τα αντίστοιχα μεγέθη του προ πανδημίας 2019. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που δείχνει τη μεγάλη δυναμική του εισηγμένου ομίλου. Στις 15 Μαρτίου του 2023, η AEGEAN ολοκλήρωσε τρία χρόνια ταχύτερα από την προθεσμία εξόφλησης την αποπληρωμή του τελευταίου τμήματος του έκτακτου δανεισμού που είχε λάβει από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαγραμματικά η μετοχή αφού διέλυσε ανοδικά την περιοχή των 6,40 ευρώ βρέθηκε να ίπταται πρός τη ζώνη αντίστασης των 7,80 με 7,60 ευρώ. Τώρα όμως μετά και την “επιβολή” της καθοδικής εκτόνωσης σε όλη την αγορά η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ένα υγιές pullback πρός τη ζώνη διακράτησης των 7,20 με 6,90 δίνοντας έτσι την ευκαιρία για σταδιακές επανατοποθετήσεις. Παρά όμως τα όποια απαραίτητα πισωγυρίσματα της τιμής της μετοχής – πρός ανεφοδιασμό επενδυτών –  ο βασικός στόχος του ανοδικού στροφέα “S” είναι η είσοδος της Aegean μέσα στην περιοχή των 7,80 με 8,70 ευρώ που διαπραγματευόταν στις αρχές του 2020 και του 2018.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η Aegean Airlines αποτελεί μία από τις ελάχιστες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπου μπορεί κανείς να επενδύσει στον ανερχόμενο ελληνικό τουρισμό.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο”

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 23, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin