Image default
Τοις Μετρητοίς

Τα μάτια στο Nasdaq. Κάτι θέλει να μας πει

Εδώ και μέρες ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 έδειχνε με τη συμπεριφορά του ότι δεν συμφωνεί με τις καθοδικές βλέψεις των άλλων δεικτών S&P 500 και Dow Jones τραβώντας στην άμμο μια έντονη γραμμή αποστασιοποίησης από αυτούς.

Χαρακτηριστική είναι η έντονη άρνησή του από τις αρχές Μαρτίου να περάσει και πάλι κάτω από τον 200άρη απλό κινητό μέσο. Έτσι λοιπόν και στο ημερήσιο διάγραμμα αποφάσισε να πάρει το δρόμο που ήθελε διαλύοντας ανοδικά το πλαγιοκαθοδικό κανάλι “C” που όριζε τη πτωτική του τάση από τις αρχές σχεδόν του περασμένου Φλεβάρη.

Τώρα μετά και το πέρασμα πάνω από το εν λόγω κανάλι θα πρέπει να κρατήσει τις 12275 μονάδες για να  ανοίξει τα πανιά του για τις 12800 μονάδες αλλάζοντας έτσι ριζικά προς το θετικό τη σκέψη των επενδυτών που διαθέτουν τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο. Στη περίπτωση δε που καταστρατηγηθούν ανοδικά οι 12800 μονάδες τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της ψυχολογικής αντίστασης των 13000 μονάδων.Προχωρώντας τώρα ένα βήμα παραπέρα εντοπίζουμε τον πολλά βαρύ τεχνικό ταλαντωτή Σχετικής Ισχύος (RSI) 100 ημερών να αρχίζει να φλερτάρει με τη ζώνη τάσης των 50 μονάδων. Στην περίπτωση που περάσει επιβεβαιωμένα πάνω από εκεί τότε βάση στατιστικής θα μπει σε ένα νέο μεσομακροπρόθεσμο κύκλο ανόδου παρασύροντας στο διάβα του και τη Wall Street.

Τα μάτια μας λοιπόν 100 στον τεχνολογικό δείκτη που ίσως μας μαρτυρήσει ένα νέο ανοδικό status.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 19, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Bitcoin: Κάτι αλλάζει προς το θετικό

admin

Πιθανή η εξομάλυνση του επενδυτικού κλίματος

admin

Fourlis Group: Iσχυρές προοπτικές ανάπτυξης στα επόμενα έτη

admin

Lavipharm: Το επενδυτικό πλάνο αποδίδει καρπούς

admin

Ελληνικά Χρηματιστήρια: H  νέα “φρουρά” έχει σπουδαίες περγαμηνές επενδυτικής διαχείρισης

admin

Χρηματιστήριο: Παραμένει ο στόχος των 1350 μονάδων

admin

Η βουτιά του Εμίρη

admin

Η κουρτίνα με τον Ζονγκ

admin

Η Κριστίν το ευρώ και η γιγάντωση της UBS

admin

Oι “short sellers” κινδυνεύουν να κάψουν τα χέρια τους

admin

admin

Aegean Airlines: Προσπέρασε πλέον το 2019

admin