Image default
Οικονομία

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

Τεράστιες ευκαιρίες πίσω από την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων βλέπει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων παρά τους κινδύνους που ενέχει και οι οποίοι μπορεί να περιοριστούν με την συνεργασία των παρόχων.

Τεράστιες ευκαιρίες πίσω από την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων βλέπει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων παρά τους κινδύνους που ενέχει και οι οποίοι μπορεί να περιοριστούν με την συνεργασία των παρόχων.

Η αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων συνολικά αναπτύσσεται δυναμικά και θα συνεχίσει να το κάνει τα επόμενα χρόνια, κάτι που τεκμηριώνεται από την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και τις διεθνείς τάσεις.

Πίσω από την ανάπτυξη αυτή η ΕΕΕΠ «βλέπει» έναν βασικό κίνδυνο αλλά και πολλές ευκαιρίες.

Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι οι αριθμοί του Online Gaming τρομάζουν. «Πολλές φορές δημιουργούν λάθος εντυπώσεις όπως το μέγεθος του TGR σε σχέση με τα παραδοσιακά επίγεια παίγνια» τονίζει ο κ. πρόεδρος της ΕΕΕΠ Δ. Τζανάτος, ο οποίος ωστόσο αναφέρει ότι με συνεργασία παρόχων και Αρχής μπορούν να περιοριστούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν τόσο στο επίπεδο της επικοινωνίας, αλλά κυρίως στο πρακτικό επίπεδο.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχουν και τεράστιες ευκαιρίες καθώς:

-Είναι η μόνη αγορά τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα που μπορεί σε έναν εκτεταμένο βαθμό να εξάγει τεχνογνωσία και «προϊόντα».

-Είναι η μόνη αγορά που μπορεί να συμβάλλει σε τόσο αυξημένο βαθμό στην έρευνα και την τεχνολογική εξέλιξη στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή στοχεύει να αδράξει τις ευκαιρίες και να μην αφήσει να χαθεί χρόνος. Έτσι έχει ξεκινήσει μία σειρά κινήσεων προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές αυτές στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική σε παγκόσμιο επίπεδο και δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να μεταφέρουν τις έδρες τους από «φορολογικούς παράδεισους» που βρίσκονται σήμερα όπως η Μάλτα.

Οι στρατηγικοί άξονες της ΕΕΕΠ για την αγορά Online Gaming

Ο πρώτος στρατηγικός άξονας για την ΕΕΕΠ είναι η προστασία των παικτών και των ευάλωτων ομάδων και η βελτιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος της αγοράς παιγνίων Στο πεδίο αυτό το δημόσιο συμφέρον και οι πολιτικές των παρόχων συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΕΠ, πολλοί πάροχοι έχουν αναπτύξει σημαντικές δράσεις και έχουν υψηλή τεχνογνωσία προώθησης του «υπεύθυνου παιχνιδιού» που προστατεύει την κοινωνία αλλά και την αγορά.

Ο δεύτερος στρατηγικός άξονας της ΕΕΕΠ είναι η ελαχιστοποίηση της παραβατικότητας και της παρανομίας σε ότι αφορά τα τυχερά παίγνια. Αφορά κυρίως τον παράνομο τζόγο και φυσικά την αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου από τους παρόχους.

Ο τρίτος στρατηγικός άξονας της ΕΕΕΠ είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή της στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και των επενδύσεων. Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη ο χώρος των διαδικτυακών παιγνίων παρέχει τεράστιες δυνατότητες σε αυτό το πεδίο

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους υφιστάμενους παρόχους και κατά συνέπεια τα συμφέροντα και εδώ συγκλίνουν.

Προκειμένου αυτές οι συγκλίσεις να αξιοποιηθούν παραγωγικά η ΕΕΕΠ θα επιδιώξει να διαμορφωθούν σταθερές και στοχοπροσηλωμένες δομές συνεργασίας,.

Οι κοινωνικές παράμετροι του On Line Gaming

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ απαιτείται η διαμόρφωση ενός σταθερού μηχανισμού, που θα μετράει διαρκώς, θα αξιολογεί, θα λαμβάνει μέτρα, θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητά τους κ.λ.π.

Υπάρχει ήδη μία πλούσια διεθνής εμπειρία που διαρκώς εμπλουτίζεται και οι πάροχοι έχουν διαρκή επαφή με αυτήν. Η συνεργασία της ΕΕΕΠ με τους παρόχους , αλλά και με άλλους φορείς, είναι αυτονόητη.

Σχετικα αρθρα

Ενέργεια: Χωρίς σημαντικά ανοικτά μέτωπα «στον δρόμο» για τις δεύτερες κάλπες

admin

Αυτοκινητόδρομος Ε65 (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς προχωρούν οι εργασίες, πότε ολοκληρώνονται βασικά τμήμα του project

admin

ΗΠΑ: Σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού 

fastpath

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

admin

Τι «βλέπουν» οι Βρυξέλλες για εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις και ακίνητα (ΕΤΑΔ)

fastpath

Τράπεζες: Εστίαση, κατασκευές και εμπόριο οι κλάδοι με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια

fastpath

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση της κατανάλωσης αερίου

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 11+1  ορόσημα για να έρθουν 5 δισ. ευρώ-  Οι στόχοι για σε ΟΣΕ,  δημόσιο και ενεργειακή απόδοση

admin

ΗΠΑ: Καταρχήν συμφωνία για το όριο του χρέους

fastpath

Καύσιμα: Μικρή άνοδος στις τιμές – Αυξάνεται η ζήτηση εν όψει καλοκαιριού

fastpath

Γερμανία: Οικονομία σε ύφεση λόγω αντίξοων παραγόντων στην Ευρώπη

fastpath

ΗΠΑ: «Kατ’ αρχήν» συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους

admin