Image default
Ευρώπη

Η τραπεζική κρίση ευνοεί το Bitcoin- Σε υψηλό εννεαμήνου

Σε υψηλό εννεαμήνου «σκαρφάλωσε» την Δευτέρα το Bitcoin καθώς ευνοείται από την αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο που οδηγεί αρκετούς επενδυτές στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι σταθερή εν μέσω της τραπεζικής κρίσης, αλλά οι traders παρακολουθούν με προσοχή την αύξηση των επιτοκίων της Fed στις ΗΠΑ και τα σχόλια που θα ακολουθήσουν, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ειδικότερα, το Bitcoin διαπραγματευόταν πολύ πάνω από τα 27.000 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 25%, την τελευταία εβδομάδα. Την Δευτέρα, βάσει κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε στα 28.567 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 0,9% και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του σημείωσε άνοδο 26% (, το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Απρίλιο του 2019 ), ενώ μέσα σε δέκα ημέρες έχει καταγράψει αύξηση περίπου 40%.

Το κλίμα διαμορφώνει η αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ για να συνεχιστεί με την με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS στην Ελβετία.

«Το εκπληκτικό ράλι του είναι το αποτέλεσμα της τραπεζικής κρίσης», εκτίμησε ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG Markets.  «Η δυναμική καθορίζεται από τη ρευστότητα, καθώς το bitcoin είναι ένα εναλλακτικό όχημα ρευστότητας», σχολίασε από την πλευρά του ο Markus Thielson, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στην Matrixport. Ο ίδιος αναμένει ότι το bitcoin μπορεί να φτάσει τα 45.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, με τη ρευστότητα από τις κεντρικές τράπεζες να βρίσκει το δρόμο της προς τα crypto assets.

Άλλωστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ενισχύσει τη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αντίστοιχα θα πράξουν και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Σχετικα αρθρα

Nessie: Ο μυστικός αλγόριθμος που χρησιμοποιούσε η Amazon για να αυξάνει τις τιμές

admin

ΕΕ: Ξεκίνησε ο πόλεμος κατά του «οικονομικού εξαναγκασμού»

admin

«Ταξίδια εκδίκησης»: Το πάρτι τελειώνει

admin

Ο Καλατράβα και ο μακρύς κατάλογος των τεχνικών αστοχιών: Οι μηνύσεις και τα πρόστιμα

admin

Φλωρεντία: Κηρύσσει τον πόλεμο στην Airbnb- Απαγορεύει τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

admin

Σιτηρά: Συμφωνία Βαρσοβίας και Κιέβου για τη διαμετακόμιση

admin

«Όλα εξαρτώνται από τη Σαουδική Αραβία»: Τι θα μπορούσε να σβήσει τη φωτιά στις τιμές του πετρελαίου

admin

Παρίσι: 1.607 δολάρια η διανυκτέρευση εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων; Pourquoi pas?

admin

Πορτογαλία: Τέλος στις φοροαπαλλαγές σε αλλοδαπούς συνταξιούχους για να πέσουν οι τιμές των ακινήτων

admin

Πίεση για πρόωρες ενταξιακές συνομιλίες με τη Βοσνία από Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία

admin

Εκστρατεία προαιρετικού εμβολιασμού κατά του HPV στα σχολεία της Γαλλίας

admin

Επίθεση Μελόνι στους Ιταλούς δικαστές για το μεταναστευτικό

admin