Image default
Ευρώπη

WSJ: Ο Ντάιμον της JP Morgan σε ρόλο σωτήρα της First Republic

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον ηγείται των συζητήσεων με τους διευθύνοντες συμβούλους άλλων μεγάλων τραπεζών σχετικά με νέες προσπάθειες για την σταθεροποίηση της προβληματικής First Republic Bank, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Οι συζητήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και προκαταρκτικές, έχουν επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος θα μπορούσε να οργανώσει μια επένδυση που θα ενίσχυε το κεφάλαιο της τράπεζας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Μεταξύ των επιλογών που βρίσκονται στο τραπέζι, είπαν οι άνθρωποι, είναι μια επένδυση στην First Republic από τις ίδιες τις τράπεζες.

Έντεκα μεγάλες τράπεζες ενώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να καταθέσουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην First Republic σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι πελάτες της τράπεζας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχουν αποσύρει περίπου 70 δισ. δολάρια από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως ανέφερε προηγουμένως η Wall Street Journal.

Η κατάσταση είναι ρευστή και γρήγορα εξελισσόμενη. Η First Republic αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις για να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι είναι βιώσιμη. Η μετοχή της έχει χάσει πάνω από 80% τον Μάρτιο. Το πρωί της Δευτέρας έπεσε άλλο 20% κάτω από τα 20 δολάρια, αγγίζοντας νέο χαμηλό όλων των εποχών.

Η πώληση ή η εισφορά εξωτερικού κεφαλαίου είναι επίσης μεταξύ των επιλογών που βρίσκονται στο τραπέζι, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Ντάιμον και οι συνάδελφοί του διευθύνοντες σύμβουλοι προσπαθούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη σε ένα τραπεζικό σύστημα που αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 15 ετών. Σε συνδυασμό με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, ο CEO της JP Morgan ηγήθηκε της προσπάθειας της περασμένης εβδομάδας για τη στήριξη της First Republic, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Τζέιμι Ντάιμον και η JPMorgan έχουν μακρά ιστορία στο να μπαίνουν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια κρίσεων. Η JPMorgan αγόρασε την Bear Stearns μετά την πτώχευσή της το 2008 και στη συνέχεια ανέλαβε τις δραστηριότητες της Washington Mutual.

- Wall Street Journal

Διαβάστε ακόμη

Ο θάνατος της Credit Suisse γέννησε ένα νέο είδος κρίσης – Πού θα οδηγήσει

Σχετικα αρθρα

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Και επίσημα σε ύφεση το 2023

admin

Κίνα: Καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα κρασιά από Αυστραλία

admin

Τι είναι οι γεωγραφικές ενδείξεις και σε τι χρησιμεύουν;

admin

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin

Το Συμβούλιο της ΕΕ υποστηρίζει τη χαλάρωση των πράσινων κανόνων της ΚΑΠ

admin

Κατώτατος μισθός άνω των 2.000 ευρώ στο Βέλγιο από την Κυριακή

admin

Ισπανία: «Ανοησίες» οι επικρίσεις του Ισραήλ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης

admin

Γερμανία: Τα Ινστιτούτα βλέπουν ανάπτυξη μόνο 0,1% το 2024

admin