Image default
Ευρώπη

Το TikTok τρώει μπλοκ και στην Ολλανδία

Το TikTok και άλλες εφαρμογές που είναι «ευαίσθητες στην κατασκοπεία» θα απαγορευτούν από τις εταιρικές συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έχει ήδη αποθαρρύνει έντονα από τη χρήση τέτοιων εφαρμογών.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ανάλογες κινήσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών, καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ανησυχίες για την πλατφόρμα έχουν εκφράσει και κράτη μέλη, όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία και η Δανία.

«Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά της με ασφάλεια, μεταξύ άλλων και μέσω των κινητών συσκευών της. Οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και οι διεθνείς εξελίξεις μας οδήγησαν σε μια προσεκτική εξέταση που υπερβαίνει την αποθάρρυνση μιας εφαρμογής. Επιλέγουμε μια διαρθρωτική λύση την οποία οι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης μπορούν να εμπιστεύονται όταν εργάζονται σε έναν ψηφιακό κόσμο», δήλωσε η Alexandra van Huffelen, υφυπουργός για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Ψηφιοποίηση της Ολλανδίας.

Με το βλέμμα στο μέλλον, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει επίσης να τροποποιήσει τις συσκευές εργασίας, ώστε να είναι αδύνατη η εγκατάσταση εφαρμογών που θεωρούνται ευάλωτες για κατασκοπεία. Οι εφαρμογές που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την εκπλήρωση «πρωταρχικών καθηκόντων» για την κυβέρνηση εξαιρούνται από αυτή την απόφαση.

Η απόφαση ακολουθεί τη σύσταση της ολλανδικής μυστικής υπηρεσίας από τον Φεβρουάριο, στην οποία η υπηρεσία αποθαρρύνει έντονα την εγκατάσταση επικίνδυνων για κατασκοπεία εφαρμογών στις εταιρικές συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνοντας τον «αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας» που συνδέεται με εφαρμογές από χώρες με «επιθετική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο». Ως παραδείγματα ανέφερε την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin