Image default
BLOOMBERG

First Republic Bank: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις – Πιθανή η κρατική στήριξη

Υψηλόβαθμα στελέχη της Wall Street και Αμερικανοί αξιωματούχοι που συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση στη First Republic Bank, εξερευνούν τις πιθανότητες να προσφερθεί κρατική στήριξη προκειμένου να κλείσει συμφωνία, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το -.

Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς έως και 19%, στα 12,80 δολάρια. Είχε κλείσει στη λήξη της συνεδρίασης στα 15,77 δολάρια με κέρδη 29,47%.

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από περιουσιακά στοιχεία που βαραίνουν τον ισολογισμό της, κατά το δημοσίευμα.

Άλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Διάφορα ζητήματα παραμένουν άλυτα και η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι εγγυημένη, κατά τις πληροφορίες. Δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα παράσχει οποιαδήποτε οικονομική στήριξη.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και της First Republic αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η First Republic, τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, γνωστή για την παροχή υπηρεσιών σε πλούσια στελέχη του κλάδου τεχνολογίας, έχει χάσει το 89% της χρηματιστηριακής της αξίας φέτος, καθώς οι πελάτες απέσυραν τις καταθέσεις τους, πιέζοντας την να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία η αξία των οποίων είχε μειωθεί, εν μέσω των αυξήσεων επιτοκίων.

Η προσπάθεια των 11 ισχυρότερων τραπεζών να παρέχουν στήριξη στην First Republic καταθέτοντας 30 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, έδωσε χρόνο στην τράπεζα και στους συμβούλους της, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co. για να βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να λάβουν πρόσθετα έκτακτα μέτρα εάν απειληθούν άλλες μικρές τράπεζες.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι οι αμερικάνικες αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα μέσα στον Μάρτιο για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature.

«Το κοινό πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα», επισήμανε.

Διαβάστε ακόμη:

First Republic Bank: Οι δύο ημέρες τηλεφωνημάτων, οι ανατροπές και οι 11 τραπεζίτες – Πώς ο Dimon και η Yellen εξασφάλισαν 30 δισ. δολ.

First Republic Bank: Άλμα 37% για τη μετοχή της – Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε, λέει η Γέλεν

Σχετικα αρθρα

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin

Elon Musk: Πράσινο φως στη Neuralink για δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους

admin

Rolex-Patek Philippe: Σε ποια μοντέλα υποχώρησαν οι τιμές τον τελευταίο μήνα

admin

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο

admin

Marks & Spencer: Επιστροφή στο μέρισμα φέρνει η αύξηση των πωλήσεων – Εκτίναξη της μετοχής

admin

Συνεχίζει να σκοτώνει η COVID με ρυθμό 1 άνθρωπο ανά 4 λεπτά

admin

Πετρέλαιο: Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

admin

Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κολάνοβιτς (JP Morgan): Πουλήστε τις μετοχές, κρατήστε τα μετρητά

admin

Βουτιά για LVMH, Gucci, Hermes- Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια

admin

Άντονι Κωνσταντίνου: O γιος δολοφονημένου μεγιστάνα που καταζητείται για απάτη με πυραμίδα ponzi

admin