Image default
Τοις Μετρητοίς

Lavipharm: Το επενδυτικό πλάνο αποδίδει καρπούς

Σημάδια επενδυτικής “φροντίδας” με ισχυρούς όγκους συναλλαγών και σημαντικά αγοραστικά πατήματα συναντάμε  στη διαγραμματική ανάλυση της μόνης εισηγμένης φαρμακοβιομηχανίας.

Η  Lavipharm (ΛΑΒΙ)  πέρα από την πολύ καλή εικόνα της  μετοχής της στο ταμπλό εμφανίζεται πλέον  να έχει αλλάξει  ριζικά κεφάλαιο και στα μεγέθη της με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 να δίνουν έναν πολύ ισχυρό θεμελιώδη βατήρα για τα επόμενα χρόνια.

Ήδη η με ταχύτατους ρυθμούς χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου μετά και την  επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει αρχίσει και αποδίδει σημαντικούς καρπούς με τους δύο πρώτους μήνες του 2023 να φέρνουν για τον όμιλο  συνολικές πωλήσεις 10,34 εκατ. ευρώ από 8,02 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας έτσι ισχυρή ανάπτυξη της τάξεως του +29,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης το διαδερμικό σύστημα κλονιδίνης, το οποίο αποκτήθηκε από τη Lavipharm στις 21/12/2022, έχει ήδη πραγματοποιήσει τους πρώτους δύο μήνες του 2023  πωλήσεις στην αγορά της Ιταλίας ύψους 1,2 εκατ. ευρώ φωτίζοντας ακόμα περισσότερο το συγκρατημένο συνολικό νούμερο των 7 εκατ. ευρώ που δήλωσε η διοίκηση για το 2023. Μιλάμε εδώ για ένα προϊόν που αφήνει ένα περιθώριο κέρδους που ξεπερνάει το 55%.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος προχωράει πολύ γρήγορα και στο σχέδιο ανάπτυξης των προϊόντων ιατρικής κάνναβης προσλαμβάνοντας μάλιστα νέο προσωπικό ώστε να είναι έτοιμος να ξεκινήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Υπάρχει  όμως και ένα δυναμικό  στοιχείο που  φανερώνει τον φετινό παραγωγικό οργασμό στον οποίο έχει περιέλθει ο όμιλος. Το εργοστάσιο λοιπόν για πρώτη φορά στην ιστορία της Lavipharm δε πρόκειται να κλείσει τον Αύγουστο αλλά θα λειτουργήσει  κανονικότατα λόγω των αυξημένων παραγγελιών των επιθεμάτων φαιντανύλης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται  ένα ακόμα πολύ σημαντικό νέο που ο όμιλος αν όλα πάνε καλά θα το ανακοινώσει στις 10 Μαΐου στην παρουσίαση που θα κάνει στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Διαγραμματικά τώρα η μετοχή  συναντάται στις τελευταίες συνεδριάσεις να έχει βρεθεί  μέσα στη σκληρή βάση των αγοραστών που απλώνεται από τα 0,395 έως τα 0,368 ευρώ. Μια ζώνη η οποία έχει τη δύναμη να σπρώξει τη τιμή της μετοχής πάνω από το σημείο διαγραμματικής απόδρασης των 0,414 ευρώ θέτοντας  εκ νέου ως στόχο το επίπεδο των 0,48 με 0,50 ευρώ  που όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα τα προσπεράσει.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 22, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Τράπεζες: Κοντά στο άνω όριο της συνολικής κεφαλαιοποίησης για το 2023

admin

Energy vs Technology

admin

Που πάνε τα λεφτά τους οι Αμερικανοί καταθέτες;

admin

ΧΑ: Αυτοδύναμη άνοδος

admin

Fourlis Group: Ετοιμάζεται να σπριντάρει

admin

ElvalHalcor: Το φθηνό της μετοχής

admin

Aegean Airlines: Προβάρει τα 10 ευρώ στη μετοχή της

admin

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Business As Usual

admin

Τεχνολογικός πειρασμός

admin

Άνοδος με το χρέος στα ύψη

admin

Το “σύστημα” και ποια η διαφορά μεταξύ των φτωχών, της μεσαίας τάξης και των πλουσίων.

admin

Cenergy Holding: Το ανοδικό ταξίδι συνεχίζεται

admin