Image default
Οικονομία

Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το ν/σ για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» ψηφίστηκε μόνο από την ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν κατά.

Η υπουργική τροπολογία που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο, ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

Από τις βουλευτικές τροπολογίες, ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία δεκτή και δεν τέθηκαν στην ψηφοφορία. Ο κ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς για τις βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ σχετικά με την προσωπική διαφορά σε ορισμένους νέους δημόσιους υπαλλήλους ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο πραγματικά εξετάζουμε. Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και κάποιους άλλους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους και σε άλλες αρχές, ανεξάρτητες. Είναι κάτι που εξετάζεται συλλογικά, συνεκτικά από την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι επίσης εξετάζονται και αξιολογούνται από το Υπουργείο κάποιες άλλες βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο.

Σχετικα αρθρα

Νέφη κρίσης στην παγκόσμια οικονομία

admin

Ρεύμα: Ποιοι προμηθευτές είναι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

admin

ΕΚΤ: Οι τέσσερις κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ανησυχούν τη Φρανκφούρτη

fastpath

Ενεργειακή αναβάθμιση: Τα τέσσερα προγράμματα που «τρέχουν»

admin

Σημαντικά οφέλη αναμένει η ασφαλιστική αγορά από την θετική πορεία της οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Οι 8+1 κωδικοί του Ε1 που ξεκλειδώνουν φοροελαφρύνσεις

admin

Τουρισμός: Οι αφίξεις “απογειώνονται”, ενώ ορισμένοι προορισμοί πάνε για νέο ρεκόρ

admin

Ρυθμίσεις χρεών: Σκέψεις για βελτιώσεις στις 36-72 δόσεις

admin

Υπερκέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο της τέχνης

admin

Ελληνικό: Σημαντική επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των έργων – Η πορεία τους μέχρι τώρα

admin

Πετρέλαιο: «Αιχμάλωτος» της ζήτησης και ο ΟΠΕΚ – Τι θα συμβεί με την παραγωγή

fastpath

Ρεύμα: Με θετικό «πρόσημο» για την επάρκεια τροφοδοσίας ξεκινά το καλοκαίρι

admin