Image default
Πολιτική

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν είμαστε αλάθητοι, αλλά οι μόνοι που μπορούμε να συγκρουστούμε με το «βαθύ κράτος»


«Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε»

«Το βασικό μιλώντας γι’ αυτή την τραγωδία είναι να μην τη ξεχνάμε, και να μην ξεχνάμε τους 57 νεκρούς.. Μετά έρχονται οι πολιτικές συνέπειες και οι δημοσκοπήσεις. Αυτό που έχει απογοητεύσει το δικό μας κόσμο που έφυγε είναι η απόδοσή μας στον ΟΣΕ, και γενικότερα στο κράτος». Στο σημείο αυτό πάντως, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι η ΝΔ τα έχει βάλει με το «βαθύ κράτος» στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ πρόσφατα, άλλαξε πολλά πράγματα με την ψηφιακή επανάσταση, χειρίστηκε με επάρκεια την κρίση του ΕΣΥ και την ενεργειακή κρίση». 

«Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε, παρότι έγιναν προσπάθειες, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας ότι τα πράγματα έγιναν καλά. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και στον ΟΣΕ και όπου αλλους υπάρχουν ‘μαύρες τρύπες’ στο βαθύ κράτος, να συγκρουστούμε με κατεστημένες νοοτροπίες με συμφέροντα με συντεχνίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως έχουμε κάνει ήδη αλλού» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.. 

«Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι ήμασταν κυβέρνηση των αλάθητων. Στον ΟΣΕ έγιναν προσπάθειες, δεν έφτασαν στο σημείο που θα έπρεπε, τι να λέμε;» 

«Αν δεν αναλάβει η ΝΔ το έργο της σύγκρουσης με συντεχνίες και κατεστημένες νοοτροπίες δεν βλέπω ποια άλλη δύναμη στην Ελλάδα θα το κάνει… Αν δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ που θα χειριστούν αυτές τις υποθέσεις του βαθέος κράτους εγώ δεν πιστεύω ότι θα τις χειριστούν οι ταυτισμένοι με τους συνδικαλιστές και οι όμηροι των συνδικαλιστών». Ο υπουργός Εργασίας έφερε ως παράδειγμα μεταρρυθμίσεων την ψηφιακή κάρτα εργασίας που έφερε διαφάνεια στις σχέσεις εργοδοτών – εργαζομένων με μη αμφισβητήσιμο τρόπο.  

«Ψηφιακή κάρτα και στη Hellenic Train» 

«Ξεκινήσαμε με σουπερμάρκετ με τράπεζες κλπ.  Είχαμε αποφασίσει η κάρτα να υιοθετηθεί να εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ, και η απόφαση αυτή επισπεύδεται.  Σε 12 ΔΕΚΟ, καθώς στη Hellenic Train και στην εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού, θα εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα. Λίγο μετά το Πάσχα θα εφαρμόζεται. Εδώ έρχεται η κάρτα να απαντήσει σε αυτά που ζήσαμε, με τους σταθμάρχες που λείπανε από τη θέση τους, με το μπλάνκο που πήγε να διαγράψει την απουσία… Απάντηση στις αυθαιρεσίες. «Ο ΟΣΕ έχει βαρύτατο πρόβλημα εργασιακής και διοικητικής κουλτούρας».

«Δεν είμαστε κόμμα των αλάθητων»

Όπως επανέλαβε «εμείς, ναι, δεν είμαστε ‘κόμμα των αλάθητων’ αντίθετα με τους άλλους που τα έχουν κάνει όλα σωστά. Άλλα έχουμε ανεβάσει την Ελλάδα αρκετά σκαλιά ψηλότερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε διαφόρους τομείς, στην ψηφιακή επανάσταση, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την ανάπτυξη, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική, και είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να συγκρούει με το βαθύ δημόσιο. Όταν παρουσιάσουμε όλα αυτά, ο κόσμος θα κάνει συγκρίσεις, και πιστεύω ότι θα κάνει τη σωστή επιλογή για την Ελλάδα για να μην πάει χαμένη η πρόοδος των τελευταίων χρόνων. 

Για κυβερνήσεις συνεργασίας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια»

Όσον αφορά τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκαναν μεν σοβαρό έργο, αλλά έζησε και τη δυσκολία για να φτάσουμε εκεί. «Ο πρώτος νόμος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά έκανε 5 μήνες να έρθει στη Βουλή, μετά έφυγε το ένα κόμμα, και κάθε μέρα είχαμε αγωνία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης» δήλωσε. 

«Η Ελλάδα, που βγήκε από μια 10ετη κρίση και πήγε αρκετά βήματα παραπάνω τα τελευταία χρόνια, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει αυτή την πρόοδο. Δεν είμαστε Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία από πλευράς πολιτικής κουλτούρας». 

«Από την μια πλευρά υπάρχει μια ομάδα και ένα πρόγραμμα, και από την άλλη στην αντιπολίτευση ένα ‘τοπίο στην ομίχλη’» παρατήρησε δε ο υπουργός. 

«Όχι στην ανθρωποφαγία» 

Ερωτηθείς για τον παραιτηθέντα τέως υπουργό Κώστα Καραμανλή και για το αν ο κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «την πρώτη μέρα τον είδαμε όλοι συντετριμμένο, παραιτήθηκε, έκανε το αυτονόητο, δυστυχώς στην Ελλάδα όχι και κάτι πολύ σύνηθες. Παρουσίασε τα στοιχεία του στη Βουλή, διαλύθηκαν μερικοί μύθοι που πήγανε να καλλιεργηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα». Ο πρωθυπουργός, διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης,  θα συζητήσει με τον κ. Καραμανλή και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Οι υπουργοί καλύπτονται από τις θέσεις του πρωθυπουργού. 

«Όσο λάθος είναι η πολιτική παχυδερμία, να είναι κάποιος απλά και μόνο στην πολιτική μόνο για τον εαυτούλη του, άλλο τόσο λάθος είναι και η ανθρωποφαγία… Δηλαδή να ενοχοποιείται κάποιος ο οποίος να φταίει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα. Νομίζω πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία, οι μέρες που είναι μπροστά μας θα μας δείξουν το σωστό δρόμο». 

Σχετικα αρθρα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασύδοτη κυβέρνηση, αλλά αποτελεσματική»

admin

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ανδρουλάκης: Ζητώ από τον ελληνικό λαό να είναι το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη

admin

Σαρμάς: Τάχιστα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα που ελλοχεύουν κινδύνους

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Αμφίπλευρο άνοιγμα από Ανδρουλάκη ενόψει εκλογών με ομιλία στην Κ.Ε

admin

Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο

admin

Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή – Κάλεσμα Ανδρουλάκη για «αγώνα χωρίς ταβάνι»

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης θα απευθύνει κάλεσμα στους «προοδευτικούς πολίτες» από την Κεντρική Επιτροπή

admin

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Πρέπει να τελειώσουμε με την απλή αναλογική

admin

Κουτσούμπας: Πραγματική, στρατηγική και μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι μόνο το ΚΚΕ

admin

Ορκίζεται σήμερα για να διαλυθεί αύριο η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου

admin