Image default
Ευρώπη

Toshiba: Δεκτή από το ΔΣ η πρόταση εξαγοράς 15 δισ. δολαρίων

Το διοικητικό συμβούλιο της Toshiba αποδέχθηκε την προσφορά εξαγοράς, ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της εταιρείας Japan Industrial Partners (JIP), γράφει σήμερα η επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei, αποτιμώντας την εταιρεία στα 2 τρισεκατομμύρια γιεν (15,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο ιαπωνικός όμιλος δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, από την πυρηνική ενέργεια έως την αμυντική τεχνολογία και κατέχει το 40% της Kioxia Holdings, που κατασκευάζει ημιαγωγούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες όπως η Orix Corp, η Rohm και η Chubu Electric Power και θα έχει ως στόχο να τερματίσει την παρατεταμένη περίοδο αναταραχής που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος εξαιτίας σειράς σκανδάλων και ανησυχιών για την εταιρική διακυβέρνηση.

«Εάν γίνει δεκτή η εξαγορά  της Toshiba από την JIP και τα άλλα μέλη της κοινοπραξίας – συμπεριλαμβανομένων των Orix Corp, Rohm Co και Chubu Electric Power- θα είναι εφέτος η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή παγκοσμίως, μέχρι στιγμής», σημείωνε νωρίτερα η ιαπωνική εφημερίδα .

Από το 2015, η Toshiba βρίσκεται σε αναταραχή , μετά από κατηγορίες για σκάνδαλα εταιρικής διακυβέρνησης, μεγάλες απώλειες και τριβές μεταξύ των μετόχων.  «Μια τέτοια εξέλιξη αν γίνει αποδεκτή, θα τελειώσει μήνες αβεβαιότητας σχετικά με το εάν μια συμφωνία θα είναι δυνατή και χρόνια αβεβαιότητας», δήλωσε ο αναλυτής της Quiddity Advisors, Τρέιβις Λάντι.

Τον περασμένο μήνα, η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της JIP υπέβαλε μια δεσμευτική πρόταση εξαγοράς, η οποία υποστηρίζεται από δεσμεύσεις δανείων 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες τράπεζες.

Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να ψηφίσει το διοικητικό συμβούλιο επί της πρότασης της JIP επειδή ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ήταν ικανοποιημένα με την τιμή προσφοράς, ανέφεραν πηγές.

Η μετοχή της Toshiba σημείωσε πτώση 12% φέτος, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2,2% την ίδια περίοδο.

Σχετικα αρθρα

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin

Επέτειος 50 ετών από την πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων

admin

Φινλανδία-Εσθονία: Επαναλειτουργεί ο αγωγός αερίου Balticconnector – Υπό έρευνα κινεζικό πλοίο για την ζημιά που είχε προκληθεί

admin

Ο Έλον Μασκ σε «demon mode» βυθίζει την Tesla στο χάος

admin

Tik Tok προς ΗΠΑ: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

admin