Image default
Διεθνή

Γαλλία – Μήνυμα Μακρόν στους διαδηλωτές: «Δεν θα υποχωρήσουμε στην βία»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε με δριμύτητα τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει.

«Δεν θα υποχωρήσουμε στην βία, καταδικάζω την βία με την μεγαλύτερη δριμύτητα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατά το ταξίδι του στην Κίνα στις αρχές του Απριλίου θα συνοδεύεται από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πρότεινα στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν να με συνοδεύσει σε μέρος της επίσκεψης για να παρουσιάσουμε μία ενωμένη ευρωπαϊκή φωνή» απέναντι στο Πεκίνο, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι του βασιλιά Καρόλου Γ’, η οποία αναβλήθηκε λόγω της κοινωνικής αναταραχής στην Γαλλία, δήλωσε ότι έχει προτείνει νέα ημερομηνία «στις αρχές του καλοκαιριού».

«Είπαμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα και με τα προγράμματά μας, μπορούμε να κανονίσουμε μαζί νέα επίσημη επίσκεψη» του βρετανού μονάρχη.

«Η λογική και η φιλία μας οδηγούν να προτείνουμε αναβολή και δεν θα ήμασταν σοβαροί και θα χαρακτηριζόμασταν από έλλειψη λογικής προτείνοντας επίσκεψη εν μέσω των διαδηλώσεων», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδήσεις σήμερα:



Γέμισε νιάτα το κέντρο της Αθήνας για την μαθητική παρέλαση – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στην Πάφο: Ατύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατος της Λέσια, λέει ιατροδικαστής

«Βλέπουν» εμπρησμό στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης – Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ – CDC: Για το 40% των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε εστιατόρια «φταίνε» οι άρρωστοι υπάλληλοι

admin

Πως ο Πούτιν προσπαθεί να ξαναβάλει φωτιά στα Βαλκάνια

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καντίροφ ζητά την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία μετά τις επιθέσεις με drones

admin

Nέα Ζηλανδία: Γιατί η «Air New Zealand» θα ζητά από τους επιβάτες της να ζυγιστούν από φέτος

admin

Τουρκία: Την Παρασκευή ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση – Ποιοι θα αναλάβουν τα υπουργεία «κλειδιά»

admin

Σαουδική Αραβία: Φεμινίστρια κατηγορείται για «εκστρατεία προπαγάνδας»

admin

Κόσοβο: Το NATO θα αναπτύξει άλλους 700 στρατιώτες – «Πισωγύρισμα η βία»

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι κρύβει «γενοκτονία» με τις ευλογίες της Δύσης

admin

Τεχνητή νοημοσύνη: Απειλεί με «αφανισμό» την ανθρωπότητα, προειδοποιούν ειδικοί

admin

Γουατεμάλα: Ποινή 40 χρόνων κάθειρξης σε δημοσιογράφο που επικρίνει την κυβέρνηση, ζήτησε εισαγγελέας

admin

Σε φυλακή του Τέξας η Ελίζαμπεθ Χολμς για την εξαπάτηση των επενδυτών της Theranos

admin

Φρανκφούρτη: Yπό την επήρεια ναρκωτικών βρέθηκε στην αυτοκινητοπομπή του Σολτς και τον… αγκάλιασε

admin