Image default
Ευρώπη

Νηστεία με… 70.000 ευρώ

Σεΐχηδες και ευγενείς, μάνατζερ και πολιτικοί, διασημότητες και σταρ του Χόλιγουντ: η κλινική διαίτης Buchinger Wilhelmi στη λίμνη της Κωνσταντίας, στις παρυφές των Άλπεων, είναι ένας τόπος «διατροφικού προσκυνήματος» για τους πλούσιους και τους υπερπλούσιους. «Ενας παράξενα ιδανικός κόσμος …νηστείας», όπως γράφει η γερμανική FAZ.

Η κλινική νηστείας Buchinger Wilhelmi βρίσκεται στο Ουμπερλίγκεν και είναι ένα περίεργο μέρος. Γιατί εδώ είναι κέντρο μιας διεθνούς βιομηχανίας που φροντίζει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.  Οι πλούσιοι και οι υπερπλούσιοι, οι όμορφοι και οι όχι και τόσο όμορφοι αναζητούν διατροφική  θεραπεία εδώ. Διαλογίζονται και διαβάζουν, κάνουν ελαφρά άσκηση και μεγάλους περιπάτους και πίνουν τσάι. Σε έναν χώρο πιο πολυτελή από ό,τι τα περισσότερα κορυφαία ξενοδοχεία.

Στην κλινική νηστείας, οι ασθενείς πληρώνουν πολλά χρήματα για μικρές μερίδες. Σαουδάραβες σεΐχηδες, οι αγχωμένοι μάνατζερ και οι πολιτικοί με σωματοφύλακες νηστεύουν επίσης σύμφωνα με τους κανόνες του Buchinger: ο τραπεζίτης Γιόζεφ Ακερμαν απαλλάχθηκε με την νηστεία στην κλινική Buchinger Wilhelmi  από τις «κακουχίες» του κυνηγητού του κέρδους.

Το πρόγραμμα της νηστείας ετοιμάζει ο διάσημος σεφ Χούμπετ Χόλερ, τον οποίο τιμούν ως γκουρού μερικοί από τους υπερπλούσιους πελάτες.

Πηγή φωτ. FAZ

Σύμφωνα με τη μπροσούρα της κλινικής, το συντομότερο πρόγραμμα νηστείας διαρκεί 10-28 ημέρες και κοστίζει από 3.550 έως 24.850 ευρώ, ανάλογα με το δωμάτιο. Όποιος θέλει να μείνει 28 νύχτες θα πρέπει να πληρώσει μίνιμουμ 9.940 ευρώ. Αλλά αν θέλει σουίτα ,μπορεί επίσης να πληρώσει σημαντικά περισσότερα έως και 70.000 ευρώ. Η σουίτα έχει επίσης τη δική της σάουνα, τζακούζι, γκαρνταρόμπα – και φυσικά θέα στη λίμνη.

Πηγή φωτ. FAZ

Το 2021, ο όμιλος  Buchinger Wilhelmi  μαζί με μια άλλη Κλινικη νηστείας στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, είχε καθαρό κέρδος πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο στοχεύουν σε κέρδη γύρω στα επτάμισι εκατομμύρια ευρώ.Μαζί, οι δύο κλινικές απασχολούν περίπου 550 άτομα.

Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Λέοναρντ Βιλέλμι είναι η τέταρτη γενιά που διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση. Ανέλαβε την κλινική από τους γονείς του και μεγάλωσε εδώ.

Οι γονείς του τον έστειλαν σε ένα ελίτ οικοτροφείο στη Σκωτία για δύο χρόνια. Στο St. Gallen, το πλησιέστερο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά αν τον ακούσεις, δεν ήταν ποτέ ένας από τους τούρμπο καπιταλιστές, αλλά ένας με συνείδηση ​​και κοινή λογική. «Πάντα έβρισκα μη δημιουργικές τις συμβουλές διαχείρισης και την επενδυτική τραπεζική», λέει για τα φοιτητικά του χρόνια.

Ωστόσο, ο Λέοναρντ έκανε καριέρα σε έναν όμιλο τηλεπικοινωνιών αλλά και σε μια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης. Ίδρυσε επίσης μια κοινωνική επιχείρηση στην οποία τα άτομα με αναπηρία παράγουν χυμό μήλου.

Μύησε τους συμφοιτητές του στη νηστεία και τους έπεισε για το σύστημα Tupperware, το οποίο χρησιμοποιεί η οικογένεια Βιλέλμι για να προετοιμάσει το πρωινό μούσλι με τρόπο που εξοικονομεί χρόνο.

Ο Λέοναρντ  έχει πολλά καθήκοντα:Διευθύνων σύμβουλος, διευθυντής ξενοδοχείου, επικεφαλής της κλινικής και οικογενειακός επιχειρηματίας όλα σε ένα. Τα βράδια μερικές φορές δίνει διαλέξεις και χαιρετάει προσωπικά τους περισσότερους καλεσμένους.

«Πάνω από όλα, όμως, οι περισσότεροι ασθενείς κάνουν κράτηση στους ψυχοθεραπευτές», λέει ο Λέοναρντ που προσέλαβε νέους ειδικούς για το σκοπό αυτό. «Σε ποια ατμόσφαιρα θεραπεύεται ένας άνθρωπος;» ρωτάει ρητορικά. Σε αυτό το σχεδόν μοναστηριακό συγκρότημα με ολόπλευρη φροντίδα; Ή σε μια συνηθισμένη κλινική  που ταίζει  τους πελάτες με κατεψυγμένα τρόφιμα;»

Γαλαζοαίματοι πελάτες

Μια κόμισσα, αρκετοί άλλοι ευγενείς που φαίνεται να εκτιμούν την γαλαζοαίματη καταγωγή τους, ακόμα και τα επώνυμα ξένων πολιτικών βρίσκονται στις πινακίδες που τοποθετούν τους καλεσμένους στις θέσεις τους στην τραπεζαρία της κλινικής νηστείας. Αν οι πελάτες θελήσουν να φάνε κάτι επειδή η νηστεία ήταν πολύ εξουθενωτική, μπορούν να πάρουν για παράδειγμα ένα καρπάτσιο παντζάρι ή λάχανο σαβαγιάρ στη σχάρα.

Αν ακούσετε τον Λέοναρντ,τον σεφ του ή τον επικεφαλής γιατρό, να μιλούν για τη σοφία της νηστείας, αισθανόμαστε ένοχοι επειδή κακομεταχειριζόμαστε το σώμα μας με ουσίες που θεωρούνται δηλητήρια.

Κουτί νηστείας

Ο Λέοναρντ έχει δημιουργήσει και  ένα κουτί νηστείας που οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν για να νηστέψουν στο σπίτι. και οι ασθενείς  παίρνουν ενα κουτί που περιέχει τσάι, σούπα, λάδι και μια μεζούρα και κοστίζει 199 ευρώ. Ούτε καν …200. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή με βίντεο για διαλογισμό και ιατρικές διαλέξεις.  «Έτσι είμαστε σε επαφή όλο το χρόνο», λέει. Όσοι πιστοί , προσέλθετε…

Σχετικα αρθρα

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Τρεις συλλήψεις υπόπτων στην Γερμανία για κινεζική τεχνολογική κατασκοπεία

admin

Ντούντα: «Έτοιμη» να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα η Πολωνία

admin

Βουτιά στις πωλήσεις των iPhone στην Κίνα – Άλμα στις πωλήσεις των Huawei

admin

Ρωσία και Κίνα «αποδολαριοποιούν» τη σχέση τους

admin

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin