Image default
Τοις Μετρητοίς

Πιθανή η εξομάλυνση του επενδυτικού κλίματος

Παρά τις δηλώσεις του διοικητή της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να περιμένουν φέτος μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων και τα διάφορα πολυδιαφημισμένα τραπεζικά ευτράπελα δε φαίνεται προς ώρας να προκαλούν τις κατάλληλες δυνάμεις που θα μπορούσαν  να θέσουν τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 σε μια βίαιη καθοδική τροχιά.

Τουναντίον στη διαγραμματική ανάλυση ο δείκτης φαίνεται μετά από σχεδόν 30 μέρες να περνάει πάνω από το νεφέλωμα ορμής των πωλητών φέρνοντας έτσι τους αγοραστές στο προσκήνιο. Βασική προϋπόθεση είναι να μη περάσει και πάλι ο δείκτης κάτω από τη ζώνη στήριξης των 3910 με 3880 μονάδων κάτι που μένει να το δούμε την εβδομάδα που μόλις ξεκινάει.

Όσο όμως ο S&P 500 κρατάει αποστάσεις από την εν λόγω περιοχή τόσο θα μαζεύει δυνάμεις για να πραγματοποιήσει επίθεση επανάκτησης τόσο του απλού κινητού μέσου των 200 ημερών στις 4030 μονάδες όσο και των 4080 με 4100 μονάδων.

Μετά πάντως και τα όποια βραχυχρόνια καθοδικά απόνερα έχουν προκληθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις ίσως ανοίξει ένα παράθυρο νηνεμίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες έως το Καθολικό Πάσχα στις 9 Απριλίου όπου η Wall Street μπορεί να διαλέξει για λίγο τον πλαγιοανοδικό δρόμο.

Αυτός όμως που συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα να δείχνει αποστασιοποιημένος από τη γενική πλαγιοκαθοδική γκρι εικόνα της Wall Street είναι ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100, ο οποίος πέρα από την ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού “C” τολμάει πλέον και απειλεί ανοιχτά και την πολύ σημαίνων περιοχή αντίστασης των 13000 μονάδων.



Όσον αφορά τον αργό τεχνικό ταλαντωτή Σχετικής Ισχύος (RSI) 100 ημερών που είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ανάλυση έχει περάσει πλέον πάνω από τις 52 μονάδες.

Επαναλαμβάνω ότι ένα επιβεβαιωμένο πέρασμα πάνω από τη ζώνη τάσης των 50 μονάδων βάση στατιστικής τοποθετεί το Nasdaq 100 σε ένα νέο μεσομακροπρόθεσμο κύκλο ανόδου με ότι αυτό θα σημάνει για την υπόλοιπη αγορά.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 26, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin

Το πετρέλαιο ξυπνάει το πληθωριστικό φόβο

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι αγοραστές “κάτι” ετοιμάζουν

admin

Γενικός Δείκτης: Ψάχνοντας τον επόμενο χάρτη τάσης

admin

Εβροφάρμα: Με εκρηκτική άνοδο +78% στη κερδοφορία

admin