Image default
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 4/4 η καταβολή των τόκων προς τους δικαιούχους του ΚΟΔ 2018

Στις 4 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των οφειλόμενων τόκων για την 10η Περίοδο Εκτοκισμού του ΚΟΔ 2018 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύμφωνα με τους όρους του από 16 Μαρτίου 2018 Κοινού Ομολογιακού Δανείου (εφεξής «το ΚΟΔ»), όπως αυτοί αποφασίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» (εφεξής «η Εκδότρια»), η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου (Record Date) του ΚΟΔ για την 10η Περίοδο Εκτοκισμού από 04.10.2022 έως 04.04.2023 είναι η Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

H ημερομηνία κατά την οποία οι ομολογίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το 10ο τοκομερίδιο (Ex coupon date) είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την ως άνω 10η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 2.396.333,33 €, ήτοι ποσό 19,9694444444 € ανά ομολογία το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 3,95% ετησίως (προ φόρων) και αντιστοιχεί σε 120.000 ομολογίες και οι οποίες τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 ως ακολούθως:

1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη των οφειλόμενων τόκων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής τοκομεριδίων σε κληρονόμους θανώντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με το Άρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., η καταβολή των οφειλόμενων τόκων στους νόμιμους κληρονόμους θα πραγματοποιείται α) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής τοκομεριδίου, και β) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους.»

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης τόκων παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας και τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πώς «παίζουν» άμυνα οι επενδυτές σε συνθήκες τραπεζικού στρες

ΗΠΑ: H First Citizens εξαγοράζει τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

ΕΕ: Καταργούνται οι θερμικοί κινητήρες στα καινούργια αυτοκίνητα από το 2035 – Άρση του βέτο από τη Γερμανία

 

Σχετικα αρθρα

Ελλάκτωρ: Στις 22/6 η Γενική Συνέλευση για το πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Διασπάται η Lamda Olympia Village- Σύσταση νέας εταιρείας

admin

Lamda Development: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση και τη διάσπαση θυγατρικών εταιρειών

admin

Lamda: Η Malls Management Services απορροφά την ΜC Property Management

admin

Στα χέρια των Νίκου Καραμούζη και Κώστα Καραφωτάκη περνάει ο έλεγχος της ΕΨΑ

admin

ΕΛΤΟΝ: Διανομή μερίσματος 0,114 ευρώ ανά μετοχή-Η ημερομηνία καταβολής

admin

H ΕΚΤΕΡ υπέγραψε δύο συμβάσεις ύψους 8,2 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΤΟΝ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος €0,114 ανά μετοχή – Το νέο ΔΣ

admin

Ιατρικό Αθηνών: Επιστροφή κεφαλαίου €0,03 στους μετόχους

admin

Η Profile Software προσφέρει Digital και Core Banking ως λύσεις SaaS μέσω της AWS

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Μειώθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Μάρτιο

admin

Allianz Ελλάδος: Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

admin